La Policia Municipal incorpora 10 escúters elèctrics, sis motocicletes de gran cilindrada i una furgoneta híbrida d'atestats al seu parc mòbil

Els nous vehicles, més sostenibles, pràctics, visibles i millor equipats, formen part del programa de renovació de la flota del cos

La Policia Municipal de Terrassa ha presentat aquest matí una nova furgoneta d'atestats i 16 motocicletes que renovaran el seu parc mòbil amb vehicles més sostenibles, pràctics, visibles i millor equipats. El cos municipal disposa d'una nova furgoneta híbrida d'atestats, que pot funcionar com a oficina mòbil; 10 nous escúters elèctrics, en substitució d'altres 10 vehicles del rènting anterior; i sis noves motocicletes de gran cilindrada, menys contaminants que les que substitueixen.

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha destacat en la presentació dels nous vehicles que "amb aquesta renovació, seguim amb la voluntat de modernitzar el Cos de Policia Municipal, millorant els equips i instruments per als i les agents». Per a l'alcalde, «la renovació de la flota, amb vehicles més sostenibles, millor equipats, més visibles i més pràctics, forma part de l'aposta de l'Equip de Govern per millorar la seguretat a la ciutat, afavorint que pugui ser més eficient i més efectiva». A la presentació, que ha tingut lloc a la Prefectura de Policia Municipal de la ciutat, també hi ha assistit la tinenta d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares; el regidor de Seguretat, Xavier F. Rivero; i l'Intendent Major, Antoni Flores.

La incorporació de la furgoneta d'atestats ha suposat un cost de 46.210,17 euros, mentre que la renovació de la flota de les motocicletes i escúters s'ha realitzat mitjançant un contracte de rènting per quatre anys, amb un cost 395.451,66 euros per 10 motocicletes elèctriques tipus escúter (BMW C Evolution), que substitueixen a les del rènting anterior, i sis motocicletes de gran cilindrada (BMW F750 GS), amb l'equipament i el manteniment inclosos.

Tant les motos com la furgoneta disposen d'un nou logotipat, basat en el patró Battenberg, una nova imatge corporativa aprovada per la Coordinadora de Policies Locals de Catalunya que, seguint la normativa europea, garanteix la visibilitat dels vehicles a gran distància gràcies a la disposició i inclinació de les franges laterals, combinant els colors propis del servei de policia: blau, blanc i groc.

 

Una flota de 81 vehicles

Amb les noves incorporacions, que formen part del programa de renovació del parc mòbil del Cos, la Policia Municipal de Terrassa disposa d'una flota renovada de 81 vehicles, amb 19 patrulles, 4 furgonetes d'atestats -una d'elles amb funcions d'oficina mòbil-, 29 escúters, 19 motocicletes de gran cilindrada i 10 vehicles per altres tasques de suport operatiu.

Furgoneta d'atestats: Ford Trànsit Van Ecoblue Hybrid

La furgoneta d'atestats és un vehicle híbrid, seguint l'aposta de l'Ajuntament per la sostenibilitat, amb una potencia de 96 KW i 130 Cv. Està equipada amb senyalitzacions lluminoses i acústiques d'emergències, material per a realitzar controls de trànsit, etilòmetre evidencial i DEA. Les seves funcions principals són les de servei policial en accidents, controls de trànsit i d'oficina mòbil d'atenció al ciutadà. També s'ha equipat per facilitar el seu ús com a centre de comandament avançat in situ en serveis amb alta activitat o amb concentracions de gent, com són la Festa Major, fires, incidents de caràcter greu, etc, facilitant així que els agents i els comandaments puguin oferir un servei més proper a la ciutadania, en poder treballar i dirigir les operacions en el mateix punt on hi ha el servei.

10 escúters elèctrics BMW C Evolution

Les 10 motocicletes elèctriques són de la marca BMW i substitueixen les del rènting anterior, del mateix model (C Evolution). Tenen una autonomia de 160 km amb una bateria de liti i quatre programes diferents de conducció, seguint la línia del compromís amb el medi ambient. Aquests escúters són les que utilitzen els agents de districte per a realitzar els seus desplaçaments i patrullatges i estan equipats amb una tauleta tàctil i impressora portàtil, que permet als agents imprimir actes, normativa i denúncies al lloc mateix de la intervenció

Sis motocicletes de gran cilindrada BMW F 750 GS

La Policia Municipal s'ha dotat també, mitjançant rènting, de sis motocicletes de gran cilindrada que substituiran les més antigues de la flora. Aquestes motocicletes són les utilitzades per la Unitat de Motoristes (UMOT) per realitzar els serveis de vigilància i control del trànsit i tenen una ergonomia que s'adapta millor a les característiques del treball dels agents, a més de complir amb la normativa d'emissions d'escapament EU4.