La Policia Municipal presenta demà el Calendari Solidari 2019 per recaptar fons pel càncer infantil

L'acte tindrà lloc a les 12 h, a la sala iSens de Cinesa Parc Vallès

La Policia Municipal de Terrassa presenta el seu Calendari Solidari 2019 demà dissabte, 27 d'octubre, a les 12 h, en un acte que tindrà lloc a la sala iSens de Cinesa Parc Vallès (av. Can Jofresa, 85) i comptarà amb la participació de l'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega. Es tracta d'una de les activitats centrals de la campanya «Dale Candela!», que té per objectiu recaptar fons destinats a l'Hospital Infantil de Sant Joan de Déu per a la investigació del càncer infantil. L'altra va ser l'activitat «Posa't al seu cap», organitzada el 17 de setembre, on es va batre el rècord Guinness de 386 persones rapant-se al zero al mateix temps. Aquell dia es van recaptar 18.000 euros i 300 cabelleres. Ambdues activitats pretenen donar visibilitat a aquesta malaltia minoritària que afecta a un infant per cada 200 adults, i motivar l'adquisició d'aquestes polseres. La Policia Municipal vol empatitzar i donar el seu suport als infants i les seves famílies que viuen un procés de lluita contra el càncer.

Enguany, les 12 imatges del calendari solidari tenen com a fil conductor una polsera Candela de 5 metres que serveix de nexe per plasmar la complicitat existent entre els agents del cos i els nens malalts de càncer. La intenció és transmetre la idea que les polseres Candela donen la força que necessiten per guanyar la carrera d'obstacles que representa vèncer al càncer infantil. Totes les fotografies del calendari, que estarà a la venda a partir de demà per un import de 5 euros, s'han fet a Terrassa. En aquesta ocasió s'han imprès 8.000 exemplars, alguns dels quals ja es podran adquirir en acabar l'acte.

La periodista de la Ràdio Municipal, Mariona Tomàs, conduirà un acte en el qual els  protagonistes seran els nens i les nenes participants en el calendari i les seves famílies, junt amb els agents de la Policia Municipal. Es projectaran a la sala iSens les 12 imatges que il·lustren el calendari. En cada una d'elles surt un nen o una nena en escenes simpàtiques i entranyables. Cada imatge anirà acompanyada d'un vídeo del making off  amb la història que hi ha darrere de cada fotografia. També intervindran l'intendent major de la Policia Municipal de Terrassa, Antoni Flores; el president de l'associació Polseres Candela, David Sánchez i l'hematòloga de l'Hospital Infantil de Sant Joan de Déu, Montserrat Meseguer. També hi assistirà el regidor de Seguretat, Via Pública i Protecció Civil, Manuel Giménez.

Es tracta de la tercera experiència solidària d'aquest tipus que organitza la Policia Local. La primera va ser el 2016 i es va centrar en donar a conèixer i recaptar diners per a la investigació de les malalties minoritàries.

Les properes activitats previstes són la venda de calendaris solidaris i polseres candela al mercadal de Terrassa, tots els dimecres i festius a partir del 31 d'octubre,  i també a la Fira de Santa Llúcia.