La Policia Municipal reforça la vigilància nocturna per garantir que es compleixen les mesures de seguretat per contenir la Covid-19

Els agents realitzaran vigilàncies fixes en aquells punts on poden produir-se més concentracions de persones

La Policia Municipal de Terrassa ha previst iniciar aquest cap de setmana un dispositiu de reforç de la vigilància nocturna en aquells punts que el cap de setmana passat, coincidint amb el final del toc de queda, es va detectar una major concentració de persones a la via pública al llarg de la nit, fet que suposa un risc per a la contenció de la Covid-19.

Per tal de garantir el compliment d'aquestes restriccions, el Cos de seguretat local ha previst la realització de patrullatges fixes a partir de la fi del servei de restauració, que amb les mesures adoptades el 9 de maig pot realitzar servei de taula fins a les 23 h, amb l'objectiu d'evitar posteriors botellades i concentracions de més de sis persones a la via pública. A més, també es vigilarà que aquells grups reduïts que es trobin al carrer mantinguin les mesures d'higiene i seguretat, es mantinguin les distàncies i que es dugui la mascareta ben posada.

Malgrat que el confinament nocturn ha finalitzat, la resta de restriccions per contenir la Covid-19 segueixen vigents. Es vol recordar especialment que les trobades socials permeses continuen sent d'un màxim de sis persones, i que no es poden consumir begudes alcohòliques en espais públics. En aquest sentit, el regidor de Via Pública, Protecció Civil i Seguretat, Xavier F. Rivero, ha destacat que "malgrat que el confinament nocturn ha finalitzat, la pandèmia segueix present i no podem abaixar la guàrdia. Per això apel·lem a la responsabilitat dels terrassencs i terrassenques per mantenir a ratlla al virus però a més, a partir d'aquest cap de setmana la Policia Municipal iniciarà un dispositiu de reforç de la vigilància nocturna per garantir el compliment de les mesures que segueixen vigents".

 

4.095 sancions

Des de l'inici del toc de queda, el 25 d'octubre de 2020, la Policia Municipal de Terrassa ha interposat un total de 4.095 multes per incompliment de les restriccions per contenir la Covid-19. Les sancions pel consum de begudes alcohòliques a la via pública o per incompliment de qualsevol de les mesures que estableixen les autoritats competents per fer front a al crisi sanitària (distància, aforaments, mesures de seguretat...) poden arribar als 3.000 euros si suposen un risc de contagi per a un màxim de 15 persones, i arribar fins a 60.000 euros per a un nombre superior a 15 i fins a 150 persones. Així ho estableix el Decret Llei 30/2020 de 4 d'agost de 2020, pel qual s'estableix el règim sancionador específic per l'incompliment de les mesures de prevenció i contenció sanitàries per fer front a la crisi sanitària provocada per la Covid-19.