La Policia Municipal va recaptar 12.809 euros i 641 cabelleres en la festa solidària "Posa't al seu cap"

Els diners serviran per a la construcció del Pediatric Cancer Center de l'Hospital de Sant Joan de Déu

La gran festa popular que va organitzar la Policia Municipal de Terrassa el passat dilluns, 18 de setembre, i que va omplir la plaça Vella en solidaritat amb els infants malalts de càncer, va aconseguir recaptar un total de 12.809 euros. Els agents van convidar aquell dia a la ciutadania a participar en la macro perruqueria efímera que es va instal·lar a la plaça Vella i passar per les tisores dels professionals de les 40 perruqueries col·laboradores, per donar part de la seva cabellera, deixar-se rapar els cabells o, simplement, a tallar-se'ls, a més de fer una donació i a participar en alguna de les activitats lúdiques organitzades. L'objectiu de la festa era recollir diners per a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, concretament per a la construcció del Pediatric Cancer Center. La valoració final que en fan els organitzadors dels resultats és molt positiva.

Pel que fa a les cabelleres donades, entre les tallades allà mateix i les que centenars de persones van portar a l'esdeveniment, es van recollir un total de 641, que aniran a l'ONG Mechones Solidarios. Aquesta entitat en seguirà rebent durant aquest mes i el d'octubre a la perruqueria Mira que pelu! (c. Eduard Marquina 1, local 3).

Per la seva part, les famílies d'infants ingressats a l'Hospital Sant Joan De Déu que van posar a la venda les polseres "Candela", que fan els propis nens i nenes durant el seu ingrés, van aconseguir 1.650 euros en les tres hores, de 18 a 21 h, que va durar la festa, que es destinaran a la investigació d'oncologia infantil.

3.000 persones a la festa, prop de 1.000 a la "pelu"

El dia de la festa del "Posa't al seu cap" la plaça Vella va reunir a unes 3.000 persones, de les que gairebé un miler va passar per les màquines i les tisores dels 50 professionals que hi van treballar. A més, van acudir policies locals d'Olot, Cardona, Sant Cugat, Sitges, Mataró, Polinyà, Badalona i Gavà que col·laboren amb la campanya de la Policia Municipal de Terrassa per fer arribar els diners recollits per a la campanya a les seves poblacions, a més de passar per la perruqueria. També van ser presents representacions dels Mossos d'Esquadra, dels Bombers de la Generalitat, ADF Terrassa, SEM i Creu Roja, per fer arribar els donatius recollits.

Aquesta festa popular s'emmarca en la campanya "Posa't al seu cap", amb el que la plantilla de la Policia Municipal vol empatitzar amb els infants, i les seves famílies, que estan passant pel procés de lluita contra una malaltia com el càncer. La campanya centra el calendari solidari 2018 de la Policia Municipal de Terrassa, per al que agents del cos s'han deixat rapar el cabell per 12 nens i nenes afectades per la malaltia. El cost del calendari, que es presentarà a mitjans d'octubre, serà de 5 euros, un import que es destinarà íntegrament a la construcció del Pediatric Cancer Center.