La Sala Muncunill presenta la seva programació artística per a aquesta temporada en un acte al Teatre Alegria

L'equipament disposarà de tres espais expositius que acolliran projectes d'artistes professionals o de gran format, pràctiques més crítiques i arriscades com el Cicle Terrassa Comissariat i exposicions de creadors i creadores locals

Amb les obres de remodelació de la Sala Muncunill, l'espai municipal destinat a les pràctiques artístiques contemporànies, recentment finalitzades després d'un any de rehabilitació, l'equipament passa a tenir tres espais expositius, un més dels que disposava fins ara, en més de 600 m2 de superfície. Aquest fet ha permès agrupar en un mateix espai totes les línies programàtiques de Terrassa Arts Visuals.

Així, i de cara a la nova temporada, la Planta 0 serà un espai dedicat a la producció i exhibició de projectes d'artistes professionals o de gran format i també acollirà exposicions itinerants proposades per altres institucions culturals. Concretament, aquest 2024, per aquest espai passaran projectes com el Festival Latent, comissariat per Bakoom Studio i enfocat al disseny i la creativitat, el Festival Àlbum, un esdeveniment cultural eclèctic i plural que presenta projectes que abasten els diferents gèneres i formats de la fotografia i de la imatge, o la primera edició del Panoràmic Lab Terrassa, un esdeveniment que ens convidarà a aprofundir en les arts digitals. Tot plegat, sense oblidar tampoc la col·laboració amb el Festival Terrassa Noves Tendències, a partir de la presentació d'una proposta instal·lativa que es podrà visitar durant el mes de setembre.

Pel que fa a l'EspaiDOS, aquest espai expositiu donarà suport i impuls a les pràctiques curatorials més crítiques i arriscades. És en aquest espai on es podrà veure el Cicle Terrassa Comissariat, un projecte que arriba a la seva 11a edició sota el títol: "Permafrost. Reclamar les imatges. Un arxiu LGTBI a Terrassa" a cura de Txuma Sànchez. Un projecte pioner no només a Terrassa, sinó també a la resta del país. Ja fa molts mesos que moltes entitats i persones treballen en la creació.

d'aquest arxiu, que es presentarà en les pròximes setmanes, i del qual, a partir del mes de maig, es podran veure els primers resultats expositius.

Permafrost explora les relacions entre els arxius activistes LGTBI i la pràctica d'artistes contemporanis que vehiculen les seves reflexions a partir de relectures històriques contrahegemòniques sobre el gènere, tot fent de l'autoedició i els mitjans gràfics el seu terreny d'experimentació. La intenció és la de desplegar arxius locals soterrats, hibridant-los amb la pràctica artística que permeti posar-los en el seu context històric i social i interpel·lant directament a les representacions de les genealogies visuals i polítiques sobre els gèneres, que encara avui es veuen problematitzades.

Pel que fa al nou EspaiTRES, estarà dedicat al talent local i a la difusió i activació del sector artístic i creatiu vinculat a Terrassa, ja siguin creadors i creadores locals professionals, com en vies de professionalització. Així, aquest espai tindrà un programa expositiu dedicat íntegrament a artistes i col·lectius locals a qui es facilita una sala, mitjans i acompanyament per tal de mostrar els seus projectes.

A més de totes aquestes propostes, la regidora de Promoció Cultural i Audiovisual, Rosa Boladeras, ha volgut destacar que «aquest any 2024 és excepcional per a Terrassa, ja que forma part de les 12 ciutats participants a la Biennal Nòmada Europea Manifesta. Aquesta gran oportunitat ens ajudarà a posicionar la nostra ciutat com a focus de les pràctiques artístiques contemporànies a escala internacional durant els tres mesos de l'esdeveniment, que se celebrarà del 8 de setembre al 24 de novembre de 2024».

Per últim, la regidora ha volgut «convidar tothom a conèixer les diferents exposicions i artistes que podrem veure al llarg d'aquesta temporada a través d'unes mostres que, de ben segur, no deixaran a ningú indiferent. I que ens convidaran a observar, pensar, reflexionar o a veure el món i la realitat a través de nous ulls i de noves perspectives».