La Seu d'Ègara i la Casa Alegre de Sagrera renoven el distintiu Biosphere de compromís amb la sostenibilitat

Es reconeix, d'aquesta forma, l'esforç del Museu de Terrassa per potenciar i fomentar la sostenibilitat turística en la gestió de totes les seves activitats

Distintiu BiosphereLa Seu d'Ègara i la Casa Alegre de Sagrera han renovat el distintiu "Compromís per la Sostenibilitat Biosphere" que les dues seccions del Museu de Terrassa van obtenir l'any passat. Aquest distintiu, impulsat per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona, amb el suport de l'Intitut de Turisme Responsable, i gestionat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental a la nostra comarca, reconeix el compromís que establiments i serveis turístics fan per la sostenibilitat.

En aquesta línia, l'Ajuntament treballa per potenciar i fomentar la sostenibilitat turística a la ciutat, especialment en serveis com el Museu de Terrassa, així com en la gestió de totes les seves activitats. L'objectiu és mantenir un desenvolupament turístic sostenible treballant en la prevenció, eliminació o reducció de l'impacte de les seves instal·lacions i iniciatives en l'entorn i apostant per la gestió sostenible com a un dels valors centrals de la seva activitat.

A més, aquest any, el Museu de Terrassa ha posat especial interès en l'adopció de protocols normalitzats de mesures de seguretat i prevenció davant de la Covid-19. Segons ha explicat la regidora de cultura, Rosa Boladeras: «Renovar aquest distintiu reforça la nostra aposta per l'impuls d'una cultura compromesa, sostenible i amb un segell propi com el GAS (Gèneres, Accessibilitat i Sostenibilitat). Uns valors que intentem fomentar i potenciar en totes i cadascuna de les iniciatives culturals que s'impulsen a la nostra ciutat».

Els objectius principals d'aquest distintiu passen per fomentar les bones pràctiques en gestió sostenible i turisme responsable entre les empreses i els serveis turístics, atorgar singularitat a l'oferta turística, identificar i crear nous productes turístics sostenibles o fomentar la col·laboració públic–privada, entre d'altres.