La Seu d'Ègara, la Casa Alegre de Sagrera i el Castell Cartoixa de Vallparadís reobren al públic demà dimecres 10 de juny

L'Ajuntament també ampliarà aquesta setmana l'oferta de serveis al Poliesportiu de la Maurina i a la Zona Esportiva Municipal de Can Jofresa

 

Seu d'ÈgaraL´Ajuntament de Terrassa reobrirà les portes de la Casa Alegre de Sagrera, el Castell Cartoixa de Vallparadís i la Seu d'Ègara aquest dimecres 10 de juny. Durant les darreres setmanes, en aquestes seccions del Museu de Terrassa s'han realitzat diferents treballs de neteja, aprovisionament de material i adaptació d'espais amb l'objectiu d'adequar aquestes seccions a les normatives de seguretat i prevenció necessàries per a personal i visitants.

Les dues seccions restants,el Centre d´Interpretació de la Vila Medieval i la Torre del Palau, així com el Claustre del Convent de Sant Francesc començaran la seva activitat de visites al mes de setembre.

D'aquesta forma, dimecres 10 de juny, la Casa Alegre de Sagrera, el Castell Cartoixa de Vallparadís i la Seu d'Ègara tornaran a rebre visitants en el seu horari habitual: el Castell Cartoixa de Vallparadís de dimecres a dissabte, de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h i diumenges, d'11 a 14 h; la Seu d'Ègara de dimarts a dissabte, de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h i diumenges i festius, d'11 a 14 h; i la Casa Alegre de Sagrera de dimecres a dissabte, de 10 a 13 h i de 16 a 20 h i diumenges, d'11 a 14 h.

Per tal d'adaptar-se a l'actual fase de desconfinament i respectar les normes de seguretat i prevenció, les visites hauran de ser individuals i agrupades amb un màxim d'entre 5 o 10 persones segons l'espai, ocupant 1/3 de l'aforament i respectant sempre la distància adequada de seguretat. Durant les visites no estarà permès tocar objectes o manipular materials.

Per accedir a les diferents seccions del Museu serà obligatori l'ús de mascaretes, es disposarà de gel hidroalcohòlic a l'entrada i només estarà permès el pagament amb targeta de crèdit o dèbit.

Al marge de l'obertura d'aquestes seccions del Museu de Terrassa, també s'ha posat en marxa la gestió de consultes sobre els objectes del Museu i el patrimoni històric local, en aquest cas sempre mitjançant el correu electrònic [email protected] o a través de la Seu Electrònica de l'Ajuntament de Terrassa https://seuelectronica.terrassa.cat.

Equipaments esportius

L'Ajuntament de Terrassa, a través del Servei d'Esports, també té previst ampliar l'oferta de serveis al Poliesportiu de La Maurina i a la Zona Esportiva Municipal de Can Jofresa per a la pràctica d'esports d'equip com el handbol, el bàsquet o el voleibol. Una ampliació destinada a la pràctica d'esports d'equip i adreçada principalment a les entitats esportives que són usuàries habituals d'aquests equipaments. La utilització d'ambdós equipaments s'haurà de fer sempre amb reserva prèvia i estarà sotmesa a un límit d'aforament i a les normes de seguretat establertes per a aquesta fase 2 de desconfinament. La reserva es realitzarà enviant un correu electrònic a [email protected], de dilluns a divendres fins a les 14 h i sempre amb 48 hores d'antelació respecte al dia en què es vulgui fer ús de les instal·lacions.

Per accedir als dos equipaments esportius s'aplicaran tot un seguit de mesures de prevenció per garantir la seguretat del personal i de les persones usuàries. Així, per entrar a les instal·lacions serà necessari l'ús de mascareta (el seu ús no serà obligatori durant la pràctica esportiva) i s'instal·laran dispensadors de gel hidroalcohòlic a l'entrada.

D'altra banda, i per tal de minimitzar el risc de possibles infeccions, es reforçaran els treballs de neteja de les zones comunes i no estarà permès l'accés als vestidors ni als lavabos dels equipaments esportius, que restaran tancats durant les fases 1 i 2 de la desescalada.

Pel que fa als poliesportius de Sant Llorenç, les Arenes i Ca n'Anglada, durant aquests dies es continua treballant per poder adequar les instal·lacions i disposar del personal necessari a l'espera de poder reobrir-les durant les properes setmanes.