La Seu d'Ègara protagonitza la VI Jornada sobre les basíliques històriques de Barcelona

La trobada, impulsada per la Facultat Antoni Gaudí, se celebrarà els dies 13 i 14 de maig i per primera vegada estarà dedicada a un monument situat fora de la ciutat de Barcelona

Seu d'ÈgaraEl conjunt monumental de la Seu d'Ègara serà el protagonista els propers dies 13 i 14 de maig de la celebració de la VI Jornada sobre «Les basíliques històriques de Barcelona». Una trobada que enguany estarà dedicada a aquesta joia del patrimoni terrassenc, català i universal. Les relacions que el conjunt egarenc va mantenir, primer amb la municipi romà de Barcino i posteriorment amb l'església barcelonina durant l'antiguitat tardana, han motivat que per primer cop aquestes jornades estiguin dedicades a un monument situat fora de la ciutat de Barcelona.

En aquesta jornada es presentaran algunes de les novetats de la recerca que actualment s'està duent a terme sobre el monument (territori i ciutat, episcopologi i creació del bisbat, arquitectura, litúrgia, art i món funerari), així com la relació del conjunt amb l'església de Barcelona. Al llarg dels dos dies en els que se celebraran les jornades es duran a terme diferents ponències impartides per especialistes en terrenys com l'arqueologia, la història o l'art.

Segons explica la regidora de cultura, Rosa Boladeras: "Aquesta jornada suposa una gran oportunitat per visibilitzar i posar en valor la singularitat de la Seu d'Ègara i les seves pintures i potenciar la seva imatge fora de la nostra ciutat i en el marc d'una trobada amb experts de reconegut prestigi dins l'àmbit acadèmic. Amb aquests tipus d'iniciatives continuem treballant per enfortir la candidatura i aconseguir que la Seu d'Ègara esdevingui patrimoni mundial de la UNESCO".

L'any 2018 la Seu d'Ègara va ser inscrita en la llista indicativa de Patrimoni Mundial per la UNESCO, i això ha impulsat l'estudi i el coneixement del monument per part de diferents institucions. L'estudi del conjunt de les esglésies de Sant Pere de Terrassa, i en concret el període de l'Antiguitat Tardana, és precisament una de les principals línies de recerca de la Facultat Antoni Gaudí. La VI Jornada sobre les basíliques històriques de Barcelona es farà en format presencial amb aforament limitat i es podrà seguir en línia amb inscripció prèvia.