La sisena edició del programa "Mou-te!" arrenca amb més presència als barris

L'activitat de marxa nòrdica estrenarà noves rutes i s'amplien les jornades de gimnàstica "Cuida't +60"

El programa d'activitat física saludable "Mou-te!", que impulsa l'Ajuntament de Terrassa amb la participació de diferents entitats de la ciutat, torna per sisè any consecutiu. La programació, que arrenca el 3 de març i s'estendrà fins a finals d'any, recull un seguit d'activitats gratuïtes a l'aire lliure que estan adaptades a tots els nivells de preparació.

Enguany, com a novetat, s'han previst sessions de Txikung i Gimnàstica als Parcs Saludables en alguns barris de Terrassa coincidint amb la seva festa major. En aquesta nova temporada, també s'estrenen dues rutes específiques de marxa nòrdica: una Ruta Modernista Urbana, el 18 de maig, i una altra vinculada al Dia Mundial del Càncer de Mama, que se celebra el 19 d'octubre. A més, i amb l'objectiu d'arribar al màxim d'usuaris i usuàries i estendre les activitats al territori, s'amplien les jornades de gimnàstica "Cuida't +60" organitzades per l'Ajuntament de Terrassa i el Consell Esportiu del Vallès Occidental Terrassa. A banda de les ja habituals, aquest any es programaran 3 sessions més, una d'elles al Districte 1.

L'objectiu del programa "Mou-te!", que neix del treball coordinat dels serveis de Salut i Comunitat, Esports i Gent Gran, és apropar l'activitat física a la ciutadania de Terrassa, especialment, a aquelles persones que no tenen incorporada en les seves rutines la pràctica esportiva. També, s'adreça especialment a perfils amb risc de patir problemes de salut derivats de la falta de mobilitat o que necessiten fer exercici de forma moderada per prescripció mèdica. En paraules de Laura Rivas, regidora de Salut i de Gent Gran, "l'alta participació en les edicions anteriors demostra la bona acollida del programa. Volem afavorir l'accés a més persones i, per això, continuem ampliant tant el nombre de sessions com el de llocs on realitzar-les. Amb el "Mou-te", apostem per veure i entendre l'activitat física, també com una experiència lúdica que millora la salut mental, emocional i social de les persones. Sabem que, en definitiva, l'activitat física ens ajuda a aconseguir un dels nostres objectius, que és millorar la qualitat de vida de totes i tots".

El "Mou-te!" 2024 inclou, a més, activitats amb la col·laboració de les entitats de la ciutat, com ara «Bicidijous», a càrrec de BITER; «Esport en família», del Consell Esportiu del Vallès Occidental; «Danses al parc», que gestiona Treure Ball; «Caminades de les Fonts», de l'Associació de Propietaris i Veïns de Les Fonts, i «Can Palet camina», organitzada per l'Associació de Veïnes i Veïns de Can Palet.

Al web municipal es pot consultar tota la informació sobre el programa i accedir als formularis d'inscripció.