La temporada de bany a Terrassa registra 63.709 usuaris i usuàries a les piscines municipals

Tot i les restriccions i limitacions d'aforament d'aquesta temporada, l'enquesta de satisfacció indica que fins a un 93% de les persones usuàries valoren com a satisfactori o molt satisfactori l'ús de les piscines municipals

Les piscines municipals han tancat la temporada de bany a Terrassa amb un total de 63.709 usuaris i usuàries des de l'inici de la temporada de bany, el 10 de juliol, i fins al seu tancament, diumenge 6 de setembre.

Segons ha explicat el regidor d'esports, Miguel Ángel Moreno, "Aquesta ha estat una temporada de bany complicada i atípica. Malgrat les dificultats, l'Ajuntament de Terrassa ha fet un esforç amb l'objectiu que els terrassencs i les terrassenques poguessin fer us de les piscines municipals durant els mesos d'estiu. S'han modificat tarifes per tal que tothom tingués accés a aquests equipaments i s'han adaptat espais i reforçat serveis per donar resposta a la situació sanitària i incrementar la seguretat dels i les professionals, així com de les persones usuàries. Un cop finalitzada la temporada de bany el balanç és molt positiu ja que, tot i les dificultats, no s'ha registrat cap incident remarcable i una amplia majoria de les persones usuàries han valorat de forma molt positiva la seva experiència en l'ús de les piscines municipals".

La temporada de bany ha estat marcada per les mesures que s'han aplicat com a resposta a la situació sanitària derivada de la Covid-19, que han comportat, principalment, una reducció d'un terç en l'aforament permès en aquests equipaments per assegurar la distància de seguretat, tant a la zona de platja com a dins de l'aigua. Així, i durant aquesta temporada de bany, la piscina de Vallparadís podia rebre un màxim de 1.000 usuaris i usuàries diaris, 500 al torn de matí i 500 al torn de tarda. Pel que fa a les piscines municipals de Sant Llorenç, la Maurina i les Arenes, el límit d'aforament va establir-se en 100 persones al torn de matí i en 100 al torn de tarda. Unes limitacions d'aforament que s'han traduït en un 68% de l'ocupació de les piscines municipals al llarg de la temporada de bany.

La piscina de Vallparadís, la més gran i la que més visitants rep durant la temporada, ha registrat enguany 39.015 usuaris i usuàries, seguida per la Piscina Municipal de les Arenes amb 9.504, mentre que les piscines municipals de Sant Llorenç i la Maurina han rebut aquest estiu 7.996 i 7.194 visitants respectivament.

Segons l'enquesta de satisfacció realitzada entre les persones usuàries de les piscines municipals durant aquest estiu, un 93% dels i les banyistes es consideren satisfets o molt satisfets de l'ús d'aquests equipaments i puntuen amb una nota de 8,78 sobre 10 de mitjana l'ús d'aquestes instal·lacions. En aquesta valoració destaca també que fins a un 97% de les persones enquestades consideren que la seguretat a les piscines municipals durant aquesta temporada ha estat la correcta.