La Temporada de Música Clàssica de Terrassa presenta una programació pensada per a tot tipus de públic

La nova temporada s'allargarà fins a l'estiu i permetrà al públic escoltar temes de Mozart, Wagner, Vivaldi o Beethoven al costat de peces de Jimmy Hendrix, Freddy Mercury, Eurythmics o els Rolling Stones, entre d'altres

Presentació Temporada Música ClàssicaL'Ajuntament de Terrassa, a través del Servei de Cultura, organitza una nova edició de la Temporada de Música Clàssica. Des de finals d'aquest mes de febrer i fins al proper mes de juny s'ha programat un ampli ventall de propostes musicals que van de l'òpera de Mozart als concerts de l'Orquestra de Cambra Terrassa 48, passant pel ballet contemporani, una peça dedicada a la Masia Freixa o un espectacle de música i ombres xineses, entre d'altres actuacions.

Una programació que permetrà al públic escoltar temes de Mozart, Wagner, Vivaldi o Beethoven al costat de peces de Jimmy Hendrix, Freddy Mercury, Eurythmics o els Rolling Stones entre molts altres artistes i formacions.

La regidora de cultura, Rosa Boladeras, explica que «Es tracta d'una programació pensada per arribar al màxim de persones possible, amb propostes molt diferents i innovadores que segueixen el fil conductor que en aquest cas representa la música clàssica. Tot plegat sense oblidar l'aposta pel talent local i l'objectiu de seguir treballant per obrir aquest cicle musical a tota la ciutat».

La Temporada de Música Clàssica de Terrassa s'iniciarà a l'Auditori Municipal el diumenge 21 de febrer a les 18 h amb el concert «Bohemnian Rhapsody», a càrrec de l'Orquestra de Cambra Terrassa 48. Un recorregut per les obres de grans compositors de la regió de Bohèmia, com F. Jiranek, J. Myslivececk, P. Wranitzky o B. Martinu. A més, també s'interpretaran temes de músics com W. A. Mozart o la Bohemian Rhapsody de F. Mercury.

Diumenge 28 de febrer a les 19 h, l'Auditori Municipal acollirà la representació de l'Òpera «Bastià & Bastiana», a càrrec d'Ensembre Contratemps. Una petita òpera popular d'un sol acte i obra d'un jove Mozart que, amb només 12 anys, va escriure aquesta peça on ja va mostrar una gran habilitat per a l'escriptura vocal i la paròdia.

La programació de la Temporada de Música Clàssica també inclou una oferta destinada al públic familiar emmarcada dins el Terrassa Clàssic Kids. És el cas de la funció de la Companyia d'Ombres Xineses Valeria Guglietti que diumenge 7 març, a les 12 h, portarà el seu espectacle «Mano y mano» a l'escenari de l'Auditori Municipal de Terrassa. Una actuació on la música i l'art de les ombres xineses es fonen per endinsar el públic en un món màgic.

El dissabte 20 de març, el polifacètic artista Mark Pulido, músic i investigador d'instruments i noves sonoritats, portarà el seu «Concert Harmonitzador» a l'Auditori Municipal de Terrassa. Un concert meditatiu per celebrar l''entrada en l'equinocci de primavera mitjançant els efectes de les campanes planes, les anomenades "biles", i les seves mes de 70 freqüències diferents.

La Temporada de Música Clàssica de Terrassa continuarà el diumenge 28 de març amb l'espectacle «Imagine Telemann», que compta amb la direcció narrativa de Josep Pedrals i la música de G. Ph. Telemann interpretada per l'Orquestra de Cambra Terrassa 48. Un concert interactiu on el públic podrà escollir una història guiada a través de les paraules de Josep Pedrals acompanyada de la imaginació sonora de G. Ph. Telemann.

El diumenge 25 d'abril, «Els Sons del diable» arriba a l'Auditori Municipal de la mà de l'Orquestra de Cambra Terrassa 48, que interpretarà peces de músics tan diversos com R. Wagner, L. Bocccherini, P. Hass, J. Hendrix o els Rolling Stones, entre d'altres. Un espectacle que gira al voltant del conegut dins l'àmbit musical com el so del diable o "diabolus in musica" per referir-se a la sonoritat que es produeix entre dues notes a distància de tres tons: el tritó.

Dissabte 15 de maig, els temes de músics tan diferents com Vivaldi, Bach, Mozart o Beethoven compartiran l'escenari de l'Auditori Municipal amb les cançons de The Carpenters o els Eurythmics a través de l'espectacle de dansa amb música en viu «Xoc Anti-Tempo» a càrrec del Ballet Contemporani de Catalunya.

Diumenge 16 de maig, amb motiu del segon centenari del naixement de Pauline Viardot-Garcia, l'Auditori Municipal de Terrassa acollirà l'espectacle «L'Andalousie au coeur» amb una recuperació del repertori de cançons en castellà d'una de les figures més rellevants de la música del segle XIX, tant en la seva faceta de cantant com de compositora i intel·lectual de l'època.

L'Orquestra de Cambra Terrassa 48 tornarà a l'escenari de l'Auditori Municipal el diumenge 23 de maig amb l'espectacle «Medea», un homenatge a Joan Manén en el 50è aniversari de la seva mort, recuperant una de les seves obres oblidades: "El monodrama Medea".

I diumenge 13 de juny, el Quintet de guitarres 1900 portarà a l'Auditori Municipal «Guitarritmos, reflejo del recuerdo», un repertori integrat per arranjaments d'obres clàssiques i contemporànies on destaca «Masia Freixa» del compositor José Galeote, una obra que reflecteix el paisatge sonor al voltant d'aquest singular edifici modernista, part importantíssima del patrimoni de la ciutat de Terrassa.

Més Música

Com ja és habitual, la Temporada de Música Clàssica de Terrassa també inclou el cicle «Més Música». Un seguit de concerts organitzats per entitats de la ciutat entre els que destaquen el cicle de cant coral Terrassa Ciutat Coral, així com el Cicle de concerts de l'Escola Municipal de Música-Conservatori de Terrassa. Enguany, a les noves propostes musicals incloses dins del cicle cal sumar algunes de les actuacions que no es van poder realitzar en els darrers mesos degut a la situació sanitària i que s'han reprogramat en aquesta nova edició de la Temporada de Música Clàssica de Terrassa.

Per a la regidora de cultura, Rosa Boladeras: «El cicle Més Música tracta de posar en valor el talent existent a casa nostra i donar-li la màxima visibilitat possible a través d'un gran aparador com és l'escenari de l'Auditori Municipal de Terrassa. Un equipament al servei de la ciutat, de la ciutadania i de les entitats vinculades a la formació, la creació o la interpretació musical. Unes entitats a les que cal agrair la seva participació, implicació i compromís en el cicle Més Música i que aporten tot un seguit de propostes que contribueixen, sens dubte, a enriquir l'oferta de la Temporada de Música Clàssica de Terrassa».

De febrer a juliol s'han programat una quinzena d'actuacions organitzades per formacions i entitats terrassenques i que van del cant coral a la sardana, passant per la música de cambra o el teatre musical.