Les biblioteques públiques inicien la programació del cicle Acosta't a la lectura amb noves propostes

El cicle el formen diferents activitats, com tallers diversos i clubs de lectura

Acosta't a la lecturaAquest mes de setembre s'han iniciat les inscripcions als tallers i clubs de lectura i escriptura que organitza el Servei de Cultura de l'Ajuntament de Terrassa, de la mà de les diferents biblioteques de la BCT Xarxa del Servei de Biblioteca Pública de Terrassa, en el marc del cicle Acosta't a la lectura.

Des de fa anys, amb l'inici del curs escolar les biblioteques municipals posen en marxa aquest tipus d'activitats amb l'objectiu de fomentar la lectura i donar eines a les persones participants per millorar els seus processos de lectura i de creació literària. Alhora, es persegueix el compromís de fer que les biblioteques esdevinguin un punt de trobada on compartir l'experiència lectora enriquint la vida cultural de la ciutat.

Entre les diferents tipologies d'activitats que ofereixen les biblioteques trobem tallers i clubs de lectura tant de narrativa com d'assaig, clubs de lectura en idiomes (anglès i francès), clubs de lectura per a adults sobre literatura infantil i juvenil, clubs de lectura adreçats a públic juvenil i a infants, tallers d'escriptura creativa, o de novel·la negra o històrica.

Una de les novetats d'aquest curs serà la Filoteca, un nou cicle d'activitats que, en forma de sessions de lectura, tractarà d'una manera molt divulgativa i per a tothom, la Filosofia. Aquest nou cicle, és una proposta conjunta de la BCT Xarxa i la Xarxa Adhoc VOc que té com a objectiu treure la filosofia de les aules per situar-la en un espai públic accessible a tota la ciutadania. Consta de dos tipus de sessions "Diàlegs al voltant de ...", que seran obertes a tothom que vulgui parlar sobre les qüestions que es deriven  d'algunes obres de contingut filosòfic; i "Lectura de ...", en les que la discussió girarà al voltant de la lectura prèvia d'una obra de contingut filosòfic. La persona que condueixi la sessió serà un especialista en filosofia d'algun dels centres educatius de la ciutat.

Aquestes sessions es duran a terme a dues biblioteques: a la Biblioteca Central i a la Biblioteca del Districte 4 i tindran una periodicitat mensual. Amb aquest nou cicle es pretén donar veu als i les joves estudiants de filosofia dels instituts de la nostra ciutat, ja que fins i tot dinamitzaran algunes de les sessions. D'aquesta manera, es treballarà des d'una vessant pedagògica per tal de donar a conèixer la filosofia a tothom, sense necessitat de tenir-ne un coneixement previ.

Tanmateix, es mantenen clubs amb gran acceptació per part de la ciutadania com el Book Club (Club de lectura en anglès), que continua a la Biblioteca Central de Terrassa, de la mà de l'Escola Salt Idiomes. També continua el "Taller d'iniciació a l'escriptura literària", conduït per l'escriptora Sílvia Alcàntara, que s'organitza de manera conjunta amb l'Ateneu Terrassenc.

També continua el Club de Teatre a la Biblioteca Central, de mans de Guillem-Jordi Graells. A més, els infants trobaran fins a 18 clubs de lectura infantil a totes les biblioteques, diversificats per edats i impartits per personal de la BCT Xarxa.

Les inscripcions tindran lloc al llarg del mes de setembre. Cal adreçar-se a la biblioteca interessada per tal de formalitzar-la. També es pot contactar amb les diferents biblioteques a través dels canals habituals (presencialment, telèfon i correu electrònic).