Les obres de millora en un tram de l'avinguda de Béjar permetran la reordenació del Mercadal setmanal

L'actuació durarà un mes i mig i no afectarà al desenvolupament del Mercadal

Senyal d'obresAquesta setmana s'han iniciat les obres de millora en un tram del passeig central de l'avinguda de Béjar amb l'objectiu de permetre uns usos més racionals de l'espai i facilitar la reorganització de les parades del Mercadal de Martí l'Humà. La intervenció inclou la pavimentació d'aquest passeig central i està previst que les obres es prolonguin durant un mes i mig, però no afectaran l'activitat comercial del mercat setmanal. L'actuació de millora del passeig central incidirà, fonamentalment, en la pavimentació del tram que va des de la carretera de Matadepera fins al carrer de l'Alguer, format per quatre illes. L'actual paviment de terra se substituirà a les tres primeres illes per un paviment asfàltic de color; a la quarta, el paviment s'adequarà i no es canviarà. Paral·lelament, el projecte inclou la retirada dels arbustos que hi ha actualment, que seran substituïts amb la plantació d'una segona filera d'arbres. 

Amb la substitució del paviment s'aconseguiran diferents beneficis: l'anivellament del terra, que ara mateix és irregular; la reducció de la pols que produïa el paviment de terra; i el manteniment d'una mateixa aparença gràcies al nou paviment asfàltic, de color torrat. A més, la substitució dels arbustos per arbres aportarà zones d'ombra al passeig central. Aquestes actuacions comportaran, a més, d'altres intervencions, com ara la instal·lació d'un sistema de reg per a l'arbrat, i la modificació de la ubicació d'alguns fanals per tal d'adequar-los a la normativa, un cop es modifiqui el paviment. 

La nova configuració de l'avinguda de Béjar permetrà dur a terme la reordenació parcial d'algunes de les parades del Mercadal i s'aconseguirà una millor organització de l'espai. Les parades ja no es disposaran a banda i banda de l'avinguda, sinó que les de la vorera nord passaran a ocupar el passeig central. Els treballs han estat dissenyats per minimitzar l'impacte de l'actuació en l'activitat comercial del Mercadal. És per això que les obres es paralitzaran els dimecres al matí, mentre s'està celebrant l'activitat comercial.

D'altra banda, l'actuació obliga al tall al trànsit dels carrers del Consell de Cent i de Tramuntana durant el temps de durada dels treballs, per garantir la seguretat dels treballadors. 

Les obres han estat encarregades a l'empresa Construcciones Jordi Riera, S.L. i compten amb un pressupost de 157.729,43 euros (IVA inclòs).