Més d'una vintena d'empreses han assistit telemàticament aquest matí a l'acte de presentació del projecte TecnoTalent Vallès

El projecte vol impulsar l'evolució de les empreses cap a la Indústria 4.0 i contribuir a la seva transformació digital, a través de l'impuls de les competències digitals de les persones

Foment de TerrassaAquest matí s'ha fet l'acte telemàtic de presentació a les empreses del projecte TecnoTalent Vallès, emmarcat dins del programa específic Treball, Talent i Tecnologia del Servei de Mercat de Treball de la Diputació de Barcelona, que ha atorgat una subvenció de 380.265,92 euros a l'Ajuntament de Terrassa per al desenvolupament del programa, gestionat per Foment de Terrassa, SA. Aquesta subvenció es distribueix en dues anualitats: 247.172,85 euros corresponents a l'any 2021 i 133.093,07 euros per a l'any 2022.

El programa, fruit de l'establiment d'aliances estratègiques entre diferents agents econòmics i socials del territori, contempla actuacions de promoció de l'ocupació i de reactivació econòmica basades en l'impuls de la tecnologia i en l'acompanyament a la transició digital de les persones i les empreses cap a un model socioeconòmic sostenible, inclusiu, competitiu i igualitari.

El projecte TecnoTalent Vallès està liderat per tres ajuntaments de la comarca del Vallès Occidental: Castellbisbal, Ripollet i Terrassa, amb empreses i entitats publicoprivades representatives de la comarca. El projecte TecnoTalent Vallès es focalitza en el sector Salut i Benestar, tant pel que fa als productors i proveïdors de productes de la salut, com als canals de distribució i prestació de serveis. Amb aquest programa es vol impulsar l'evolució de les empreses d'aquest sector, en constant creixement i creador d'oportunitats laborals, cap a la Indústria 4.0 i contribuir a la seva transformació digital, a través de l'impuls de les competències digitals de les persones.

Aquest projecte pretén beneficiar tant les empreses vinculades a la cadena de valor ubicades en els nostres territoris, com les persones en edat de treballar que estiguin interessades a formar-ne part, tot beneficiant-se de tot un conjunt d'accions que tenen com a missió promoure el treball digne, la millora competencial del talent local i el creixement econòmic i sostenible del teixit empresarial a través de la tecnologia.

Un dels reptes importants del projecte és el foment de l'ocupació de qualitat i evitar la destrucció de llocs de treball. Per aconseguir-ho, s'oferirà orientació i capacitació professional a les persones participants en la iniciativa, que podran actualitzar les seves competències tècniques, cientificotecnològiques i transversals requerides per les empreses del territori.

El projecte es dirigeix prioritàriament a persones en situació d'atur inscrites com a demandants d'ocupació, preferentment majors de 45 anys i dones, o persones amb infrarepresentació a la indústria o cadena de valor salut, com és el col·lectiu de joves entre 16-29 anys. Tot i prioritzar el col·lectiu de dones i majors de 45 anys, també es treballarà amb persones treballadores que es trobin en situació de precarietat laboral o que ocupen llocs de treball en risc de desaparèixer o amb necessitat de transformació.

Pel que fa al teixit empresarial, se'ls oferirà serveis a mida per impulsar la seva competitivitat, amb especial atenció a l'acompanyament i assessorament en la transició cap a la Indústria 4.0. Entre altres accions, el projecte TecnoTalent Vallès posarà a disposició de les empreses participants estudis gratuïts de consultoria, processos de selecció a mida i finançament, disseny i execució de formacions en matèria tecnològica adaptades a les seves necessitats.

La tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Núria Marín; ha participat aquest matí en l'acte telemàtic de presentació de TecnoTalent Vallès, juntament amb la regidora d'Ocupació, Empresa i Comerç de l'Ajuntament de Ripollet, Meritxell Caler; la regidora d'Ocupació, Empresa, Comerç i Salut de l'Ajuntament de Castellbisbal, Gemma Margarit; el cap de Servei d'Empresa del Departament d'Empresa i Intermediació de l'Ajuntament de Terrassa (Foment de Terrassa, SA), Carlos Pereira; la directora de Desenvolupament de Negoci de Leitat Technological Center, Aintzane Arbide; el director d'Eurecat Academy, Marc Capellades; el director de RRHH i Gestió de Persones del Consorci Sanitari de Terrassa, Miquel Poch; el director de RRHH de Serveis Corporatius de MútuaTerrassa, Òscar Sambola; la directora de RRHH de l'Àrea d'Operacions de MútuaTerrassa, Cristina Giménez; i la tècnica de Formació i Desenvolupament de B. Braun Medical SA, Verónica Lerma.