Més de 350 alumnes de cinc centres escolars de Terrassa plantaran 423 arbres a l'Anella Verda

És una de les activitats que promou el Programa municipal d'educació per la Sostenibilitat a Terrassa (PEST)

L'Ajuntament de Terrassa ha programat set plantades d'arbres a diferents llocs de l'Anella Verda perquè alumnes de cinc centres escolars de Terrassa rebin informació sobre la vegetació de la zona, la tècnica que s'ha d'emprar per plantar un arbre, la necessitat de ser respectuós amb els boscos i de col·laborar en la conservació i recuperació dels espais naturals. És una iniciativa que compta amb la col·laboració de l'Associació Naturalista en Defensa del Árbol (ANDA) i que s'inclou dins el  Programa municipal d'Educació per a la Sostenibilitat de Terrassa (PEST). Un dels principals objectius del PEST per aquest curs escolar és donar a conèixer l'Anella Verda, els seus valors, les seves activitats i la seva relació amb l'àmbit urbà.  

Durant els mesos de febrer, març i abril, participaran en aquesta iniciativa un total de 365 estudiants de 6è de Primària de les escoles Petit Estel La Nova (80) i de Maria Auxiliadora-Salesianes (30); dels cursos de  primer i tercer de secundària dels centres Creixen (60) i de l'Institut Investigador Blanxart (135), respectivament; i de quart d'ESO de l'escola El Cim (60). Entre tots, plantaran 423 arbres (pins, roures i alzines) i 220 arbustos (llentiscles, sanguinyol i aladerns) a diferents punts de l'Anella Verda. Els llocs triats són els entorns del Centre d'Informació Ambiental Bonvilar (CIAB), a Mossèn Homs; el barri de Can Montllor, al carrer del País Basc, i a l'accés que hi ha al barri de Torre-Sana. 

La majoria d'escoles inclouen aquesta plantada d'arbres com a projectes d'Aprenentatge i Servei, on els centres educatius i les entitats dissenyen activitats que generen coneixement, aprenentatge i cohesió del territori; i de Servei Comunitari, que garanteix la participació dels estudiants en actes cívics i de compromís al servei de la comunitat.  Des de l'any 2018, i desprès del parèntesi del 2020 en què es va suspendre per la pandèmia, un total de 800 alumnes de secundària d'11 centres educatius han participat en aquesta activitat, plantant un total de 1.360 arbres i arbustos.

Dimecres, la primera

Els 60 estudiants de quart d'ESO de l'escola El Cim són els primers que faran aquesta activitat. Serà demà, dimecres, en els entorns del Centre d'Informació Ambiental Bonvilar  (CIAB), a Mossèn Homs. Plantaran un total de 60 arbres i 60 arbustos.  En aquest cas, l'activitat forma part del projecte Erasmus+, que porta a terme aquest centre escolar. 

La propera actuació està prevista pels dies 21, 22 i 23 de març, al carrer del País Basc. En aquest cas participaran 135 alumnes de 3er d'ESO de l'Institut Investigador Blanxart, que plantaran 202 arbres. La resta de plantades es faran el mes d'abril.

L'Anella Verda és un espai sense urbanitzar de boscos, camps i torrents que se situa entre l'entorn urbà i els límits territorials, on s'estén el 65% del territori de Terrassa. Ocupa un total de 4.400 hectàrees d'un gran valor ambiental, paisatgístic i cultural, i amb un important potencial ecològic, social i econòmic.