Noves xerrades de Policia Municipal per a mares i pares d'escolars sobre els riscos d'Internet

La Nova Electra i el Cingle acolliran les primeres xerrades de 2017

gorra de policia municipal de TerrassaLa Policia Municipal de Terrassa començarà aquest 15 de febrer les xerrades per a mares i pares d'alumnes de primària sobre els riscos d'Internet d'aquest any. La primera xerrada tindrà lloc a l'escola La Nova Electra, i s'ha programat una segona sessió el proper 6 de març a l'escola El Cingle.

En aquestes xerrades, agents adscrits a la Divisió d'Agents de Districte aborden, sense caure en alarmismes, dels riscos que suposa per als escolars l'ús d'Internet i en particular de les xarxes socials, les mesures de seguretat recomanables i els sistemes de control parental. La xerrada porta per títol "Els orfes digitals" i tracta de reduir la bretxa que sovint hi ha entre la manera d'enfrontar-se a l'entorn digital dels pares i mares, i dels fills.

Al llarg de la xerrada s'adverteix dels riscos potencials, però també s'expliquen els avantatges de les xarxes socials i les eines de control, amb l'objectiu que amb tota la informació disponible els pares i mares puguin fer un suport i una supervisió efectiva de l'activitat dels seus fills i filles a Internet. A més, també es parla dels possibles casos d'utilització delictiva d'aquests canals, així com de les conseqüències que es deriven d'aquestes conductes.

La Policia Municipal manté durant tot l'any una intensa activitat de formació i sensibilització en diferents àmbits, entre els quals hi ha els centres educatius. Assetjament, drogues o seguretat viària són alguns dels temes més habituals d'aquestes sessions orientades, segons els casos, a pares i mares o bé a l'alumnat. Durant el 2016 es van fer un total de 128 sessions amb gairebé 4.000 assistents. En el cas de les xerrades sobre Internet, la Policia visita els centres per a fer aquesta activitat a demanda de les AMPAs.