Policia Municipal i Mossos d'Esquadra realitzen en dos mesos 28 detencions pel robatori a vehicles a Les Arenes, La Grípia i Can Montllor

La regidora de Seguretat, Protecció Civil i Via Pública, Patrícia Reche reclama una revisió del Codi Penal per frenar la multireincidència, ja que les detencions s'han efectuat a les mateixes 7 persones

La Policia Municipal de Terrassa i els Mossos d'Esquadra han realitzat un total de 28 detencions en els darrers dos mesos, relacionades amb el robatori i danys a vehicles estacionats a la via pública al barri de Les Arenes, La Grípia i Can Montllor. Les detencions s'han efectuat a les mateixes 7 persones, que els agents han detectat que viuen en tres pisos ocupats i tenen relació amb el tràfic d'estupefaents. Aquest ha estat el resultat de l'operatiu especial de seguretat que estan duent a terme conjuntament ambdós cossos policials, arrel de diversos fets delictius que han tingut lloc a la zona.

Segons ha explicat l'intendent dels Mossos d'Esquadra a Terrassa, Marc Caparrós: «els darrers mesos s'han disparat els robatoris en vehicles al barri, amb 11 denuncies al gener, 29 al febrer i 11 des de l'1 de març fins a avui» i ha afegit: «es tracta d'una tipologia delictiva que no és nova i que es dona arreu de Catalunya. No obstant, demanem a la ciutadania que a més de posar la denuncia, segueixin el procés judicial i quan se'ls citi vagin a declarar ja que sinó ho fan, el delicte es sobresegut».

L'intendent major de la Policia Municipal, Antoni Flores ha anunciat que «tenim localitzat d'on venen i com actuen aquestes persones» i ha insistit en que: «quan alguna persona detecti sorolls o actituds sospitoses, cal que n'alerti el mes aviat possible als agents trucant al 092 o bé al 112. La col·laboració ciutadana és essencial per poder evitar aquests tipus de delictes i identificar-ne els responsables».

 

Una revisió del Codi Penal per frenar la multireincidència

La regidora de Seguretat, Protecció Civil i Via Pública, Patrícia Reche, ha insistit en què els cossos policials fan una gran tasca «no obstant, la multireincidència en els petits furts ens preocupa. Tenim un problema amb aquest tipus de delictes, que van cometent de forma habitual algunes persones i que van acumulant-los sense que això els repercuteixi. Cal acabar amb aquesta situació» i ha afegit: «El Codi Penal no estableix sancions importants per als culpables, que habitualment tornen a sortir al carrer poc després d'haver delinquit i per això, tant des de l'Ajuntament, com també els cossos de Mossos i de la Policia Municipal, hem demanat en diverses ocasions a la fiscalia menys impunitat per aquests casos i reclamem que s'ajustin les lleis per posar solució a aquesta problemàtica així com que es doti de més recursos a la justícia. Necessitem que s'hi posi solució».

Reche ha remarcat que Terrassa és una de les ciutats més grans de Catalunya i és molt difícil que no hi hagi problemes d'aquest tipus: «Hem de ser conscients que el risc zero no existeix, però també s'ha de valorar que mai s'havia apostat tant ni s'havia donat tanta importància a la seguretat com l'està donant aquest Govern». En aquest sentit, la regidora ha insistit en què l'Ajuntament fa temps que aposta per augmentar la seguretat a la ciutat. Segons Reche: «Al començament del passat mandat, la plantilla de la Policia Municipal no arribava als 200 efectius i ara ja som al voltant de 270. Hem apostat pel creixement de la plantilla, un creixement necessari per donar resposta al creixement que també ha viscut la nostra ciutat en els darrers anys. I hi seguim apostant, ja que actualment tenim actualment oberta la convocatòria de 38 places d'agent».

A més, l'Ajuntament ha invertit en recursos tècnics i en modernització de la Policia Municipal i, d'altra banda, s'ha incrementat el contacte constant entre cossos de seguretat, amb taules de coordinació periòdiques per tal de poder donar la millor resposta a les necessitats de la ciutat.