Policia Municipal i Protecció Civil registren una cinquantena d'incidències relacionades amb la forta pluja

La majoria de les intervencions registrades van respondre a tapes de clavegueram obturades o que van saltar, petites esllavissades o arbres caiguts

La Policia Municipal de Terrassa va intervenir ahir en una quinzena d'incidències relacionades amb l'episodi de forta pluja que va precisar posar el Pla d'Emergència Municipal en fase d'Alerta per part de l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart.

Pel que fa a Protecció Civil de l'Ajuntament de Terrassa, el servei va registrar una quarantena d'incidències a la via pública, com ara afectacions semafòriques o petites goteres i filtracions d'aigua en equipaments o centres educatius. Els semàfors que van patir alguna avaria van ser un ubicat a la carretera Matadepera i un altre a la cruïlla semafòrica de Béjar amb Ancianitat.

Entre les 16.45 h i les 22 h, la Policia Municipal va rebre una desena d'avisos relacionats amb incidències a diverses tapes de clavegueram que es van veure afectades per la intensitat de la pluja, així com tres arbres caiguts a la via pública. A les 17.15 h, es va rebre l'avís d'un arbre caigut al carrer del Guadiana damunt d'un vehicle, que va acabar malmès. Al carrer Rossinyol també va caure un arbre a la via pública dificultant el trànsit sense causar cap dany a vehicles, i finalment un altre arbre al carrer d'Holanda que va caure a la via pública va ocasionar danys a tres vehicles estacionats.

A les 18.30 h la Policia Municipal va intervenir juntament amb Bombers de la Generalitat en el despreniment d'una façana per unes obres a un edifici del carrer de Núria, on la circulació del carrer es va veure afectada fins a la finalització de les reparacions pertinents. Al voltant de les 19 h, la Policia Municipal va ser requerida a causa del despreniment d'una de les planxes del sostre del Pavelló de Can Jofresa, on va ser necessari evacuar a 200 persones de l'interior per evitar possibles situacions de risc i cap persona va resultar ferida. Segons sembla, l'obturació dels desaigües de la coberta va provocar la concentració d'aigua que va produir una sobrecàrrega de pes, trencant una de les subjeccions de la coberta, fent-la caure. Tècnics municipals han visitat aquest matí la instal·lació per avaluar els danys i han determinat que l'estructura de l'equipament no està compromesa i que l'afectació es concentra només en una part d'aquesta coberta. Des de l'Ajuntament ja es treballa tant en la reparació per a les pròximes setmanes, com en la reubicació de l'activitat que hi havia programada en altres equipaments esportius de la ciutat.

Altres incidències registrades van ser derivades de l'acumulació d'aigua a la carretera amb afectació al trànsit, com ara a la Carretera d'Olesa, on una unitat policial va tallar a les 19.45 h el sentit de circulació en direcció La Maurina a la rotonda de la carretera d'Olesa amb ronda ponent fins a les 20.30 h aproximadament.

En termes quantitatius, la pluja acumulada durant tota la jornada d'ahir va registrar segons el Servei Meteorològic de Catalunya 95,8l/m2, sense diferir d'altres episodis de pluja viscuts en els darrers anys. De fet, si ho comparem amb el passat 13 de juny de 2023, quan Terrassa va viure un fort temporal de pluja que va precisar activar en fase d'emergència el Pla d'Emergència Municipal per risc de temps violent, va registrar un acumulatiu de 81,5l/m2 en només dues hores (de 15 h a 17 h).