Reprogramació de concerts de Festa Major i recomanacions per viure la festa

En cas de no poder seguir el Castell de Focs des del terrat o el balcó de casa, es proposen diferents espais a l'aire lliure des d'on gaudir dels 5 espectacles pirotècnics simultanis previstos

Logo Festa Major de Terrassa 2021

Un total de 7 concerts i 3 sessions de DJ incloses dins de la programació de la Festa Major 2021 s'han reprogramat per adaptar-los a les mesures sanitàries i de seguretat vigents. Tal com recull el programa de mà i com s'ha indicat de forma reiterada en les diferents accions comunicatives que s'han dut a terme en les darreres setmanes per difondre la programació de la festa, tots els horaris i les propostes estan subjectes a canvis en funció de l'evolució de la situació sanitària. Davant d'això, i desprès  de rebre i valorar diferents indicacions, informes i comunicacions, i amb l'objectiu de fer de la Festa Major un espai segur per a tothom s'han modificat els horaris dels següents concerts:

  • A l'escola El Vallès, el concert de La Mamba Sonora, que s'havia de celebrar divendres dia 2, a la 1.30h (de dissabte), s'ha reprogramat a dimarts 6 de juliol a les 21 h. L'actuació de Tremendo, prevista pel dissabte 3 a la 1.30h, també passa al mateix dimarts 6, a les 22 h.
  • El concert de Garrapata Mulata, programat per diumenge a la 1.30 h de dilluns, s'avança a les 20 h del mateix diumenge dia 4 a l'escola El Vallès.
  • Les actuacions de dissabte previstes a l'escola El Vallès s'han reajustat d'horari quedant així: a les 19 h Jesús Sumariva; a les 20 h Balkan Paradise Orchestra; a les 22 h, Doctor Basilio; i a les 0 h, Chacho Brodas
  • Pel que fa a les sessions de DJ de l'Espai Vapor, que se celebren a la Zona Esportiva Municipal de Can Jofresa, s'han de reprogramar les actuacions de Haal 9000; Maadraasoo; Gnomalab. Properament s'informarà dels nous horaris i reubicacions a través dels diferents canals de comunicació.    

Tot els canvis a la programació s'aniran actualitzant a través de la pàgina web de la Festa Major de Terrassa https://www.festamajorterrassa.cat/, i es comunicaran a través de les xarxes socials de la festa o de l'Ajuntament.

On veure els Castells de Focs

Una de les principals novetats de la Festa Major d'enguany és el nou format del Castell de focs que se celebrarà el proper dimecres 7 de juliol. Es faran 5 castells de focs simultanis, de 10 minuts aproximadament, projectats en el cel des del sud, est, oest, nord i centre del terme municipal.

L'objectiu d'aquesta mesura és evitar les aglomeracions i afavorir la visibilitat des de diversos punts de la ciutat. Tot i que aquesta acció permetrà que gran part dels terrassencs i terrassenques puguin gaudir de l'espectacle pirotècnic des dels seus domicilis, a terrats dels edificis o en balcons amb visibilitat extensa, també s'ha previst que pugui seguir-se a diversos espais oberts i a l'aire lliure, ubicats en els diferents barris, mantenint les distàncies de seguretat i les mesures necessàries pertinents.

Zona Centre

Els focs es projectaran des d'un espai del centre històric de la ciutat, i les recomanacions per poder-lo veure fàcilment podrien ser el Parc dels Catalans; el Portal de Sant Roc o la zona sud de la Rambla. A més, també hi altres altres espais oberts amb voreres amples, com l'encreuament de la carretera de Montcada i la carretera de Rubí o la Plaça dels Drets Humans.

Zona Nord

Per poder seguir l'espectacle pirotècnic des de la zona nord de la ciutat, els espais aptes per a poder-los observar podrien ser la Plaça de Can Roca; el Parc de les Nacions Unides; espais propers a l'lnstitut Torre del Palau, a Can Boada; i altres  espais elevats de la zona.

Zona Est

El Parc de la Corneta; el Passeig del 22 de juliol, a l'alçada del carrer Aneto; o les voreres i ponts de la riera de les Arenes, com el Pont de Navarra o el carrer d'Extremadura, serien els espais més òptims per a poder observar el castell de focs de tancament de la Festa Major 2021, a la zona est de la ciutat.

Zona Oest

A l'Oest, les opcions més visibles per presenciar el Castell de Focs al carrer, mantenint les mesures de seguretat, podrien ser la zona de la Ronda de Ponent, entre el camí de Can Gonteres i el carrer Dom Bosco; a la zona propera a l'Institut Les Aimerigues; o a l'espai boscós del Camí de Can Gonteres.

Zona Sud

Finalment, al sud de la ciutat, els espais que es proposen per a poder seguir l'espectacle lluminós de dimecres vinent, serien a l'avinguda de Can Jofresa; a la zona sud del Parc de Vallparadís, a la Devesa; la Plaça de la Tecnologia; o la zona propera a l'Escola Oficial d'Idiomes (carrer de Vic, 3).

En el cas de sortir al carrer per seguir el castell de focs, que tindrà lloc a les 22.30 h, es recomana garantir les distàncies de seguretat entre persones i utilitzar sempre la mascareta. A més, en tots els espectacles de la Festa Major es recomanarà mantenir la mascareta posada per poder gaudir al màxim dels espectacles, amb seguretat i prevenció.