Restriccions de trànsit i afectacions del transport públic per la Festa Major de Terrassa 2019

La Rambla d'Ègara es tallarà demà a la nit, entre plaça del Doré i Arquímedes

Cartell de Festa MajorLa ciutat es prepara per celebrar la seva Festa Major, que comença aquest divendres 28 de juny. Els serveis municipals i les entitats ciutadanes implicades enllesteixen els darrers preparatius mentre la majoria dels escenaris que acolliran els espectacles s'estan acabant de bastir. La nit de demà dimecres, 26 de juny, començaran a aplicar-se les restriccions de trànsit necessàries per a la l'organització dels actes i per garantir la seguretat d'una festa molt participativa, amb presència massiva de persones al carrer.

La Rambla d'Ègara es tallarà demà a les 23.30 h, des de la plaça del Doré fins al Centre Cultural, a l'alçada del carrer d'Arquímedes, i no es tornarà a obrir al trànsit fins a les 6 h del dimarts, 2 de juliol. Per aquest motiu, es desviaran totes les línies i parades de bus pels carrers d'Arquímedes i de Galileu.

També quedarà tallat el transit a vies principals com l'avinguda de Tarradellas, l'avinguda de l'Abat Marcet i la Ronda de Ponent, a l'alçada de la plaça de les Magnòlies, amb motiu del castell de focs, punt i final de la Festa Major, el proper dimecres, 3 de juliol, entre les 21 i les 0 h. Es recomana no circular en cotxe privat per l'àmbit proper durant aquesta franja horària.

L'Ajuntament recomana no circular durant la Festa Major en vehicle privat pel Centre, sobretot de dijous a dilluns, i fer-ho a peu, bicicleta o transport públic. S'aconsella evitar els carrers d'Arquímedes i de Galileu i utilitzar les rondes com a itinerari alternatiu. En cas d'agafar el cotxe, es recomana trencar amb els hàbits de conducció i repensar l'itinerari per utilitzar les vies de circumval·lació i accedir per l'accés més proper a la destinació final, per valorar si els desplaçaments es poden fer a peu, en bici o transport públic. Es poden consultar els canvis de Mobilitat al centre de Terrassa durant la Festa Major a  http://www.terrassa.cat/transit.

Transport públic

Totes les línies d'autobús que circulen normalment per la Rambla (L1, L2, L3, L4, L5, L6, L8, L9, L12 i interurbanes) es desviaran pels carrers d'Arquímedes i de Galileu a partir del dijous, dia 27 de juny, i fins al dilluns, 1 de juliol, realitzant les parades que tenen assignades en aquests carrers, d'acord amb el plànol adjunt. Les línies L2, L3, L4, L5, L8 i L9 oferiran servei fins a les 3 h de la matinada el divendres, dissabte i diumenge de Festa Major. Divendres i dissabte, el Bus de Nit estarà en servei fins a les 5 h de la matinada, i el diumenge la línia 9 allargarà el servei també fins a les 5 h de la matinada per tal de donar servei a la parada més propera de la Carpa de Vallparadís (parada Arxiu Comarcal).

Tots els serveis de transport nocturn comptaran amb el servei de parada intermèdia. Aquest servei, restringit a dones, joves menors de 16 anys, persones grans i persones amb discapacitat, ofereix la possibilitat de sol·licitar parades intermèdies, només de baixada i no de pujada, entre dues parades fixes de la ruta.  La baixada s'efectuarà per la porta davantera de l'autobús, i la parada es realitzarà on, a criteri del conductor, es compleixin les condicions de seguretat més adients.

Dimecres, 3 de juliol, el servei es veurà afectat amb motiu del Castell de Focs, a partir de les 21 h, a totes les línies amb itinerari per les avingudes de l'Abat Marcet i de Josep Tarradellas (línies 4, 5, 8 i 9). Aquestes línies seran desviades de les avingudes afectades pels focs (Josep Tarradellas i Abat Marcet) cap al passeig del Vint-i-dos de Juliol i la carretera de Rellinars per retornar al seu recorregut habitual. En finalitzar el Castell de Focs i el Rom Cremat, hi haurà un servei especial de les línies L2, L3, L4, L5, L8 i L9 que sortirà de la plaça de Lluís Companys i que arribarà als barris.

Igualment, dissabte, 29 de juny, el servei es veurà afectat de 19.30 a 22 h amb motiu de la cursa atlètica, i les línies que circulen per la Rambla d'Ègara es desviaran per l'avinguda d'Àngel Sallent.

El divendres, dissabte, diumenge i dilluns, els autobusos municipals tindran horaris especials, que podeu consultar a www.tmesa.com i al programa de Festa Major (www.terrassa.cat/festamajor). També podeu consultar els canvis de mobilitat durant la Festa Major a www.terrassa.cat/transit i seguir @trsmobilitat al Twitter.

Pel que fa als autobusos interurbans, totes les línies realitzaran parada a l'estació d'autobusos situada a la plaça Doré. Les línies de Terrassa-Matadepera, Terrassa-Castellbell i el Vilar circularan pels carrer d'Arquímedes i de Galileu; la N61 i N66 circularan pel carrer d'Arquímedes; i la e2 i la N64 circularan pel carrer de Galileu. Totes aquestes línies faran parada a Doré i Estació dels Catalans.

D'altra banda, la parada de taxi de la Rambla d'Ègara, entre el carrer del Doctor Cabanes i el portal de Sant Roc, es trasllada al carrer Columel·la des de les 7 h del dijous, 27 de juny, fins a les 6 h del dimarts, 2 de juliol. També hi ha una altra parada davant el Cap Rambla.

A més, el cap de setmana del 28 de juny a l'1 de juliol, coincidint amb la Festa Major de Terrassa, Rubí i Sant Cugat, i com ja es va fer l'any passat, Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) oferirà un servei ininterromput les nits del 28 de juny a l'1 de juliol. Aquest servei consistirà en un tren per hora i sentit, en les següents franges horàries:

Nit de dijous a divendres i de diumenge a dilluns:

  • Des de plaça de Catalunya, de 1.05 a 4.05 h, un tren a l'hora
  • Des de Terrassa Nacions Unides, de 0.05 a 3.05 h, un tren a l'hora

Nit de divendres a dissabte i de dissabte a diumenge:

  • Des de plaça de Catalunya, de 2.05 a 4.05 h, un tren a l'hora
  • Des de Terrassa Nacions Unides, de 2.05 a 4.05 h, un tren a l'hora

Informació de servei

A www.terrassa.cat/festamajor podeu consultar el programa i la informació útil i de serveis de la Festa (afectacions de trànsit, possibles canvis en el programa, etc). També podeu fer seguiment a través de les xarxes socials de l'Ajuntament: www.facebook.com/ajterrassa, https://twitter.com/ajterrassa, amb el hashtag #FestaMajorTerrassa19; i de Mobilitat, al Twitter @trsmobilitat i el web www.terrassa.cat/transit.