S'habilita un nou accés a l'aparcament públic de l'Ajuntament-Mercat, pel nord de la Rambla d'Ègara

Des d'avui dimecres es pot utilitzar aquest nou recorregut tant per facilitar l'accés a l'aparcament com per reduir el trànsit dels carrers d'Arquimedes i de Galileu

El passat mes de novembre, l'Ajuntament va informar que entre les mesures del pla d'actuació progressiu de reducció del trànsit i de pacificació dels carrers d'Arquimedes i de Galileu, es preveia obrir un nou recorregut des del nord de la Rambla d'Ègara per accedir a l'aparcament de l'Ajuntament-Mercat de la Independència. A partir d'avui mateix, que s'ha col·locat la nova senyalització, es pot fer un d'aquests recorregut per accedir a l'aparcament públic. Per tal d'informar a la ciutadania d'aquesta novetat, els treballadors del pàrquing lliuraran fulletons informatius a les persones usuàries de la instal·lació quan hi accedeixin. A més, aquest document també recordarà la ruta d'accés a l'aparcament de l'Ajuntament-Mercat de la Independència des de l'entrada de la ciutat, per la plaça del Doré, també a través de la Rambla d'Ègara.

Segons explica la tinenta d'alcalde de Territori i Sostenibilitat i regidora de Mobilitat, Lluïsa Melgares, «volem informar del nou accés a l'aparcament, però també recordar a la ciutadania el recorregut que està permès des del 2019, però que no es coneixia prou i registra poc ús». En aquest sentit, la tinenta d'alcalde reconeix que «cal reforçar la comunicació perquè els vehicles que hagin d'accedir a l'aparcament ho facin utilitzant la Rambla, i així aconseguim descongestionar, en la mesura del possible, els carrers del voltant».

A més de facilitar informació a les persones usuàries d'aquest aparcament, des de  l'Ajuntament també es preveu fer una acció similar a l'aparcament públic de la plaça del Progrés. Així, es lliuraran també  fulletons informant del recorregut des de la plaça del Doré, passant per la Rambla d'Ègara i el carrer de Gutenberg, fins arribar al pàrquing.  Per a Melgares, «aquests dos aparcaments donen cobertura a una zona amb una alta activitat comercial i creiem que és necessari facilitar els accessos per a aquelles persones s'hagin de desplaçar en vehicle privat». A més, des dels canals corporatius de l'Ajuntament a les xarxes socials, també s'informarà d'aquests recorreguts per al conjunt de tota la ciutadania. 

En aquest sentit, a més, també es continuarà recordant a través dels canals de comunicació municipals les targetes de bonificació d'una hora d'aparcament gratuït que Egarvia posa a disposició del Gremi d'Hostaleria, les associacions de comerciants i tots aquells establiments que ho sol·licitin. Una mesura disponible als pàrquings públics de la ciutat (avinguda de Barcelona, plaça de Lluís Companys, plaça del Progrés, carrer de Sant Leopold i plaça del Primer de Maig), els divendres, dissabte i diumenge (entre les 20 i les 23.30 h), per dinamitzar el sector d'hostaleria i la restauració de la ciutat. 


Promoure les vies de mobilitat principals

En una segona acció informativa, des de l'Ajuntament també es preveu informar a les persones conductores sobre l'ús recomanat de vies principals com l'avinguda d'Àngel Sallent, la ronda de Ponent o l'autovia Orbital B-40, pels vehicles que arriben a la ciutat des de les autopistes i volen arribar a la part nord de la ciutat. Aquestes rutes són molt més eficients respecte a d'altres alternatives que travessen el centre de la ciutat, pel que fa al temps de recorregut.