S'inicia el procés d'elecció del Síndic/a Municipal amb la reunió de la Comissió ciutadana de seguiment

Les taules i consells sectorials de la ciutat han estat convidades a formar part de la Comissió ciutadana de seguiment, òrgan de garantia del procés

Procés elecció Sindicatura Municipal de Greuges de TerrassaEn compliment de l'acord pres el passat mes de juliol per la Junta de Portaveus, aquest dijous s'ha constituït la Comissió ciutadana de seguiment del procés participatiu per a l'elecció i nomenament de la figura del Síndic/a Municipal de Greuges de Terrassa. 

Un total de 38 taules i consells sectorials i de districte han estat convidats a formar part d'aquest òrgan, en un exercici de transparència i participació de tot el procés. La Comissió ciutadana té l'encàrrec de vetllar pel correcte funcionament d'aquest procés públic i obert, que clourà amb el nomenament del nou Síndic/a de Greuges el proper mes de febrer en substitució de l'actual Síndica, Isabel Marqués, qui no pot optar a la reelecció. El/la Síndic/a municipal és la figura que defensa i protegeix els drets fonamentals i les llibertats públiques de la ciutadania davant l'administració.

La Comissió Ciutadana de Seguiment celebrada ahir a la tarda va estar presidida pel tinent d'alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, Isaac Albert, i hi formen part la regidora de Qualitat Democràtica, representants dels grups municipals presents al consistori, representants dels Consells Municipals de Districte i de cadascuna de les taules i dels consells sectorials, a més de personal tècnic municipal. A les seves trobades també assisteix, en qualitat d'observadora, una persona en representació del Fòrum de Síndics i Síndiques defensors i defensores de Catalunya. Isaac Albert destaca el protagonisme que té la ciutadania en el procés participatiu d'elecció, afirmant que "la sindicatura municipal és la institució que garanteix els drets de la ciutadania. Per tant, és imprescindible donar el paper a la pròpia ciutadania i entitats en la Comissió que s'ha constituït"

La primera reunió, celebrada la tarda d'aquest dijous de manera presencial al Casal Cívic del Vapor Gran, va comptar amb l'assistència d'un total de 30 representants. En el seu decurs, els assistents van posar en comú les bases que regiran el procés i van validar el calendari de les properes fases, establint la data del 19 de setembre per a l'inici de la fase d'informació, peça clau per garantir la participació i la transparència del procés. A partir d'aquesta data, la ciutadania tindrà a disposició tota la informació del procés a través de la plataforma digital https://participa.terrassa.cat/, els canals d'informació i comunicació municipals, les Oficines d'Atenció Ciutadana (AC) i els equipaments municipals, entre altres accions divulgatives que es portaran a terme.

La Comissió ciutadana de seguiment es tornarà a reunir abans d'iniciar-se la propera fase, consistent en la presentació de candidatures al càrrec. Fins a l'elecció final del nou Síndic/a, la Comissió vetllarà perquè el procés participatiu es desenvolupi d'acord a la normativa, validarà els calendaris de cadascuna de les fases del seu desenvolupament i participarà en l'estratègia comunicativa.