S'inicia la captació de projectes per participar a la 3a edició del programa ValorTRS [fast_track]

L'Ajuntament acompanyarà per a la cerca de finançament a projectes amb impacte social o mediambiental vinculats al territori

L'Ajuntament de Terrassa, a través del Servei d'Innovació, busca projectes amb impacte social o mediambiental vinculats al territori per acompanyar-los en la seva cerca de finançament. Ho fa a través d'una nova edició del programa ValorTRS [fast_track], que enguany arriba a la seva tercera edició.

Fins a 8 projectes podran ser seleccionats per participar a ValorTRS [fast_track], que ofereix als projectes participants un acompanyament especialitzat per tal de validar la idea de negoci a través de professionals actius en cercles d'inversió. L'objectiu principal és capacitar les persones emprenedores en l'àmbit economicofinancer i d'impacte per tal d'elaborar una estratègia d'inversió i finançament que les permetin enfrontar les rondes d'inversió amb major possibilitats d'èxit. Així doncs, el programa [fast_track] busca facilitar contactes de finançament privat a través d'empreses, organitzacions o particulars, seguint models d'inversió d'impacte o filantròpica.

Per al regidor d'Innovació, Pep Forn, «aquest és un programa ambiciós a nivell de ciutat, posant la innovació a disposició dels reptes mediambientals i socials que influeixen en la nostra qualitat de vida per tal de millorar-la des d'una perspectiva local». A més, ha afegit que «el talent, i el talent local, són a la ciutat. I amb aquest programa precisament volem acompanyar en aquella primera fase de tot nou projecte que sempre genera més incertesa: la recerca de finançament. Des del govern municipal volem que aquelles persones amb idees innovadores i amb voluntat per fer-les realitat puguin tenir l'oportunitat de, si més no, veure si el seu projecte pot ser viable i acompanyar-les en els primers passos».

El contingut del programa ValorTRS [fast_track] s'estendrà al llarg de vuit setmanes, combinant sessions individuals, grupals i activitats centrades en facilitar eines per traçar i validar l'estratègia d'inversió, així com establir contactes en els àmbits del finançament en empreses emergents, inversió d'impacte o filantròpia i finançament alternatiu. Un cop finalitzat el procés, els projectes validats podran iniciar les seves rondes de finançament i participaran en una jornada de presentació de ValorTRS, on seran exposats públicament.

Per tal que un projecte pugui participar a ValorTRS [fast_track] es tenen en compte els següents criteris:

  • Que el projecte busqui resoldre aspectes socials o mediambientals que actualment no tenen solució, o be aquesta no és òptima o resulta insuficient.
  • Que l'activitat sigui viable econòmicament, generant ingressos a través de l'oferta de productes o serveis.
  • Que siguin projectes innovadors, és a dir, que incorporin alguna novetat que millora la situació actual.
  • Que siguin gestionats de manera responsable i transparent.
  • Que estiguin vinculats al territori i impliquin a grups de la societat civil, com ara entitats, agents o la ciutadania en general.

El proper 14 de juliol, a les 10 h, el Servei d'Innovació oferirà una sessió informativa a la sala d'actes ubicada a la segona planta de l'Edifici Vapor Gran, per tal de donar a conèixer tant el programa com les oportunitats que ofereix la participació al ValorTRS [fast_track], així com els passos a seguir per presentar la sol·licitud d'accés.

Fins al moment, gairebé una vintena de projectes han participat al programa ValorTRS, rebent suport en la cerca de finançament i en la validació de la idea de negoci. D'aquests, dotze han arribat a la fase de presentació pública dels projectes.

Podeu trobar més informació sobre el programa i el formulari d'inscripcions a la jornada informativa al web de Terrassa Innovació.