Seixanta joves de Terrassa participaran aquest any en una nova edició del Campus Ítaca

Enguany, la totalitat dels instituts públics de Terrassa participen en aquest projecte socioeducatiu

Campus ÍtacaEl proper dilluns, 25 de juny, comença una nova edició del Campus Ítaca per a estudiants d'Educació Secundària Obligatòria. Enguany, un total de 60 alumnes de centres públics de Terrassa participaran en aquest campus, que acollirà la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). En aquesta edició i amb la incorporació de l'Institut Mont Perdut, al marge d'incrementar el nombre de participants respecte l'any passat, la totalitat dels instituts públics de la ciutat s'han sumat a aquest projecte.

El Campus Ítaca és un projecte  socioeducatiu organitzat per la UAB, a través de la Fundació Autònoma Solidària, que compta amb el suport econòmic del Banc de Santander i la UAB, així com de consells comarcals i ajuntaments.

El campus està adreçat a estudiants que han finalitzat els estudis de 3r d'ESO amb l'objectiu de despertar el seu interès perquè, un cop acabada l'etapa d'Educació Secundària Obligatòria, donin continuïtat a la seva formació postobligatòria oferint-los un espai de convivència entre alumnes procedents d'entorns socials diferents i potenciant l'ús del català com a llengua vehicular.

Durant els set dies de durada del Campus, els participants gaudiran d'un programa d'activitats classificades en dos grans blocs: les formatives dirigides, que estan dinamitzades per professorat de la UAB i que es porten a terme des de diferents àmbits i especialitats organitzats per la universitat, i les activitats de caràcter lúdic i esportiu, per fer l'estada més distesa i que els joves puguin trobar espais de convivència per compartir experiències amb d'altres companys.

L'Ajuntament de Terrassa, s'ha sumat un any més a aquesta iniciativa i ha formalitzat un conveni de col·laboració amb la Fundació Autònoma Solidària per tal que, dels 395 joves que participen al campus, 60 alumnes siguin de centres de Terrassa i puguin accedir, sense cap cost per a les seves famílies, a aquesta nova edició del Campus Ítaca.

A través de la seva col·laboració amb escoles i centres universitaris així com de l'impuls del projecte Terrassa Universitat - Campus TU, l'Ajuntament aposta per mantenir l'interès dels i les joves en els estudis superiors refermant i consolidant també el caràcter universitari de la ciutat.

El Campus Ítaca 2018 es distribuirà en dos torns. Al primer, que es durà a terme del 25 de juny i fins al 3 de juliol, participaran alumnes dels instituts Blanxart, Ègara, Montserrat Roig, Cavall Bernat, Can Roca i Mont Perdut.

Al segon torn, del 5 al 13 de juliol, participaran els alumnes dels centres Can Jofresa, Santa Eulàlia, Terrassa, Nicolau Copèrnic, Torre del Palau i Les Aimerigues.

Tots els alumnes de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior dels centres  que participen al Campus Ítaca poden optar a les Beques salari Ítaca - Banc de Santander.

Trobareu tota la informació sobre les beques salari a la següent pàgina web:    http://pagines.uab.cat/campusitaca/