‘Construïm convivència per prevenir la violència' és el lema de la II Jornada de sensibilització contra l'assetjament escolar

L'organitzen conjuntament Policia Municipal i el servei d'Educació i tindrà lloc el 29 de juny

La Policia Municipal de Terrassa ha fet públic avui, aprofitant la commemoració del 2 de maig, Dia Internacional contra l'Assetjament i el Ciberassetjament, el programa de la II Jornada de sensibilització contra l'assetjament escolar, organitzada conjuntament amb el servei d'Educació, i dirigida a professorat i professionals relacionats amb l'àmbit educatiu. La trobada, que du per títol ‘Construïm convivència per prevenir la violència', tindrà lloc el 29 de juny, de 8.40 h a 13 h, a l'Institut Terrassa. Hi participaran les regidores de Seguretat, Via Pública i Protecció Civil, Patrícia Reche; i d'Educació, Teresa Ciurana.

La jornada comptarà amb la ponència de l'educadora emocional, escriptora i investigadora en educació emocional Cristina Gutiérrez-Lestón, que parlarà sobre autoestima i assetjament; i amb la criminòloga i col·laboradora de la Fundació Vicky Bernadet de prevenció de l'abús sexual infantil, Victòria Fernández Cruz, que basarà la seva intervenció en elabordarà un tema com el ciberassetjament.

La Unitat de Relacions i Mediació amb la Comunitat de la Policia Municipal de Terrassa, que coordina el Programa de prevenció de l'assetjament del cos local, realitzarà també una dinàmica grupal amb els assistents, amb l'objectiu de visualitzar la necessitat de no quedar immòbil davant un cas d'assetjament, se sigui víctima o testimoni d'aquest. La jornada finalitzarà amb les vivències d'un testimoni relacionat amb l'assetjament i una taula rodona on posar en comú reflexions i dubtes que puguin haver sorgit entre els presents.

Podeu trobar el programa a https://www.terrassa.cat/actualitat-policia. L'acte, que és gratuït, té l'aforament limitat i és necessari inscriure's mitjançant el formulari següent:https://aoberta.terrassa.cat/tramits/fitxa.jsp?id=8048.

Aquesta trobada arriba després de l'èxit de la primera jornada de sensibilització contra l'assetjament, que va tenir lloc el passat mes de setembre, amb la presència d'una vuitantena de professors i professionals relacionats amb l'àmbit educatiu. La primera jornada va sevir per presentar el servei de prevenció contra l'assetjament escolar de la Policia Municipal i el Pla d'Escoles Lliures de Violència, i per aprofundir sobre la importància de les competències emocionals i les competències col·lectives a l'hora de lluitar contra l'assetjament.

El programa d'acompanyament integral de la Policia Municipal de Terrassa per lluitar contra l'assetjament escolar ofereix xerrades pedagògiques sobre aquest, adaptades a les edats dels alumnes, així com solucions específiques i ajustades als centres educatius que hagin pogut detectar algun cas en el seu alumnat.