Tècnics municipals viuen les limitacions de mobilitat de les persones que van en cadira de rodes

El regidor de Capacitats Diverses i Accessibilitat, Adrián Sánchez, ha participat en la jornada

Un grup de 10 tècnics municipals, a més del regidor de Capacitats Diverses i Accessibilitat, Adrián Sánchez, han rebut avui un curs de sensibilització per comprendre una mica millor les dificultats que es troben les persones que van amb cadira de rodes quan circulen pels carrers de Terrassa. Ha estat la segona sessió d'una formació que es va iniciar la setmana passada i que porta per nom «Posa't al meu lloc». La jornada ha permès els treballadors municipals posar-se a la pell d'aquestes persones i entendre quins són els elements urbans que esdevenen obstacles.

El curs ha estat impartit per professionals d'ECOM, moviment associatiu integrat per organitzacions de persones amb discapacitat física, conjuntament amb l'Oficina Tècnica per a la Promoció de l'Accessibilitat, subvencionat per la Diputació de Barcelona. Els empleats municipals destinataris d'aquesta formació són els tècnics que treballen servei de llicències d'obres i activitats. Per tal de comprendre una mica millor quines són les dificultats que les persones usuàries de cadira de rodes s'enfronten cada dia en els seus recorreguts per la ciutat, els alumnes han circulat de 9 a 14 h per diversos carrers del centre de vianants. Aquesta ha estat la part pràctica d'una sessió formativa que també inclou una part teòrica.

Es tracta de la segona vegada que l'Ajuntament participa en un programa formatiu d'aquestes característiques que pretén visibilitzar els factors que, a l'espai urbà, incideixen a l'autonomia de les persones amb discapacitat.

Més informació a https://www.terrassa.cat/es/oficina-tecnica-promocio-accessibilitat