Terrassa acollirà les reunions del Consell Rector i del Plenari de la Red Innpulso de Ciudades de la Ciencia y la Innovación

Les trobades, que tindran lloc el 14 de febrer, coincidiran amb l'acte de lliurament de la 3a edició dels Premis Muncunill a la Innovació

Red InnpulsoTerrassa acollirà aquest dijous 14 de febrer les reunions del Consell Rector i del Plenari de la Red Innpulso de Ciudades de la Ciencia y la Innovación. Unes trobades que enguany coincidiran a la ciutat amb l'acte de lliurament de la tercera edició dels Premis Muncunill a la Innovació organitzats per l'Ajuntament de Terrassa. La celebració del Plenari i el Consell Rector reuniran a la ciutat prop d'un centenar de representats dels més de 60 municipis que formen part de la xarxa, entre càrrecs electes i personal tècnic. 

Tant el Consell rector com el plenari estaran presidits per l'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega i l'alcalde d'Ermua, Juan Carlos Abascal, com a màxims representats institucionals de les dues ciutats que copresideixien la Red Innpulso des de l'any 2017. A més, a les reunions que es celebraran a Terrassa també assistirà la directora general d'Investigació, Desenvolupament i Innovació del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitat, Teresa Riesgo. 

Els ajuntaments de Terrassa i Ermua fa anys que treballen estretament en el desenvolupament de projectes a través de la Red Innpulso, una xarxa formada per ciutats que disposen del distintiu de Ciutat de la Ciència i la Innovació, atorgat pel Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat. 

L'Ajuntament de Terrassa forma part de la Red Innpulso, de Ciudades de la Ciencia y la Innovación, des de l'any 2010, any en què es va crear el distintiu, adoptant un paper molt actiu a la xarxa i liderant el Grup de Treball 3 "Desarrollo de un modelo de ciudad innovadora", format per 45 ciutats de les més de 60 que integren la xarxa. Aquest grup de treball ha desenvolupat diversos projectes, com ara l'ABC de la Innovació, un document orientat a disposar d'un model que ajudi a adaptar les estructures i processos municipals cap a la configuració d'organitzacions àgils i eficients en la seva tasca de promoció de la innovació en l'entorn empresarial, emprenedor i ciutadà. 

La jornada s'iniciarà a les 10 h amb la celebració del Consell Rector que tindrà lloc a la Facultat d'Òptica i Optometria de Terrassa (c/ del Violinista Vellsolà, 37). Posteriorment, a partir de les 12.15 h, començarà el Plenari al Centre Universitari de la Visió - CUV (pg. del Vint-i-dos de Juliol, 660). Prèviament a les reunions, la tarda del dimecres 13 de febrer, es durà a terme la sessió de treball "Polítiques Municipals d'Innovació Urbana a través del foment de l'activitat física i la salut", amb la presència i participació del tinent d'alcalde de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació, Manuel Giménez. Aquesta jornada també comptarà amb la presentació dels Corporate Games Terrassa 2019 com a estratègia de ciutat. 

La Red Innpulso té com a objectiu exercir, per als municipis que en formen part, com a centre receptor i distribuïdor d'informació relacionada amb la investigació, el desenvolupament i la innovació en tots els seus àmbits, tant a nivell local, estatal o internacional, potenciant l'intercanvi d'experiències, metodologies d'innovació o solucions tecnològiques entre els seus membres. Una plataforma per als municipis associats per arribar a altres administracions públiques i organismes internacionals. A més, la Red Innpulso també vol ser un fòrum tècnic i d'assessoria per al desenvolupament de projectes d'interès alineats amb l'estratègia estatal de ciència, tecnologia i innovació. 

Dins de la xarxa, i des de la copresidència actual, s'ha apostat per l'impuls de projectes transversals (ja s'han presentat 3 projectes a la Comunitat Europea i s'estan preparant 3 més, amb les temàtiques d'"activitat física i innovació social i urbana", "dona, tecnologia, ciència i equitat" o "CPI (Compra Pública Innovadora) a l'àmbit local". 

Terrassa ha volgut acollir aquest Consell Rector i el Plenari per tal de fer coincidir l'acte de lliurament dels Premis Muncunill a la Innovació amb aquest esdeveniment de país, per tal de donar a conèixer la iniciativa dels Premis Muncunill, consolidar la projecció de la ciutat com a referent de la innovació i crear sinèrgies amb els projectes de la Red Innpulso i de la ciutat.