Terrassa acull la 13a edició del Curs d'Estiu sobre la Unió Europea

L'objectiu és debatre, analitzar i aprofundir en el coneixement comunitari i posar sobre la taula les gran línies de debat actuals

XIII Curs d'Estiu sobre la Unió EuropeaAquest dimarts 26 de juny, s'inicia la tretzena edició del Curs d'Estiu sobre la Unió Europea a Terrassa. Unes sessions que es duran a terme fins al 17 de juliol organitzades pel Servei de Relacions Europees i Internacionals de l'Ajuntament amb l'objectiu d'aprofundir en el coneixement comunitari i posar sobre la taula les grans línies de debat actuals.

En aquesta nova edició del curs, quatre experts de diverses institucions protagonitzaran un seguit de conferències sobre temes d'interès vinculats a la UE, com la comunicació, les ciutats i la ciutadania i algunes de les polítiques europees essencials amb l'objectiu d'apropar aquestes temàtiques comunitàries a la ciutadania per conèixer millor l'organització de les institucions europees o quins són els principals reptes que s'hauran d'abordar en el futur.

La presentació del curs tindrà lloc dimarts 26 de juny a les 18.30 h a la Biblioteca Central de Terrassa i anirà a càrrec del tinent d'alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado. Després de la presentació, el curs s'iniciarà amb la conferència "Històries Europees: Periodisme desproveït de masclisme",  a càrrec de Teresa Carreras, periodista i coordinadora de la Xarxa de Periodistes de gènere GAMAG EUROPE-UNESCO i membre de la Junta de l'Associació de Periodistes Europeus de Catalunya.  Els dies 3, 10 i 17 de juliol, tindran lloc les tres sessions restants del curs, a la mateixa Biblioteca Central de Terrassa, entre les 18.30 i les 20 h. El programa serà el següent:

  • Dimarts 3 de juliol: "Oh Europa: Entre el somni i la decadència", a càrrec d'Albert Segura, subdirector de l'Agència Catalana de Notícies i presentador del programa "Solidaris" de Catalunya Ràdio.
  • Dimarts 10 de juliol: "Apropar la UE a la ciutadania", a càrrec de Concepció Muñoz Ruiz, documentalista del Centre de Documentació Europea de la Universitat de Barcelona.
  • Dimarts 17 de juliol: "Hacia una Europa de las ciudades i metrópolis?", a càrrec de Alfredo Corbalan, expert en assumptes europeus, internacionals i interregionals de l'Agència de Planificació Urbana de la regió de Brussel·les-Capital i president del Grup de treball "Àrees Metropolitanes" d'EUROCITIES.

Al curs d'enguany, s'hi han inscrit ja una quarantena de persones que rebran, en finalitzar el curs, un certificat d'assistència atorgat per l'Ajuntament de Terrassa i l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, si acrediten un mínim d'assistència a tres de les quatre sessions. Durant el curs es repartirà entre les persones assistents documentació diversa editada per les institucions comunitàries i organitzacions especialitzades. En el conjunt de les dotze edicions anteriors, hi han participat prop de 600 persones.