Terrassa apagarà demà l'enllumenat de quatre edificis una hora per sumar-se a L'Hora del Planeta

Les façanes de l'Ajuntament i del Castell Cartoixa de Vallparadís, com també la xemeneia de la Bòbila Almirall i el monument a la Dona Treballadora, s'apagaran de 20.30 a 21.30 h

L'Hora del Planeta és una campanya d'abast mundial que es visualitza amb l'apagada generalitzada dels edificis internacionals més emblemàtics, amb l'objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de protegir el medi ambient. Terrassa sempre s'ha adherit en aquesta iniciativa que està promoguda pel Fons Mundial per a la Natura (World Wide Fond for Nature, WWF). Enguany, i com l'any passat, els edificis que demà deixaran de tenir llum durant una hora (de 20.30 a 21.30 h) seran les façanes de l'Ajuntament i del Castell Cartoixa de Vallparadís, a més de la xemeneia de la Bòbila Almirall i el monument a la Dona Treballadora. L'apagada elèctrica s'amplia, també, a la ciutadania i altres col·lectius que s'hi vulguin sumar. 

El lema d'aquesta edició és ‘Muévete Por El Planeta', per reivindicar la necessitat urgent d'actuar per aturar i revertir la pèrdua de biodiversitat per l'any 2030 i també per recordar el concepte One Health (una sola salut), ja que la pandèmia ha evidenciat que  només podem viure sans en un planeta que també ho sigui.  Per aquest motiu, durant els dies previs a l'apagada elèctrica l'organització ha impulsat la campanya  #KMPorElPlaneta, que consisteix a complementar, amb una cursa virtual, els 40.000 quilòmetres que conformen el perímetre de la Terra. 

Amb aquesta acció simbòlica, des de l'Ajuntament es vol subratllar la importància d'implementar polítiques reals per respondre al canvi climàtic. Precisament, el ple ordinari d'avui ha aprovat el Pla d'Acció per l'Energia Sostenible i el Clima (PAESC, 2022-2030), que s'emmarca dins la voluntat de l'Equip de Govern d'establir polítiques que redueixin les emissions de gasos d'efecte hivernacle, que estan associades a l'ús de combustibles fòssils, i per fer una transició energètica que implicarà un canvi de model energètic i de consum, 

L'Hora del Planeta va néixer a la ciutat australiana de Sidney, l'any 2007, i s'ha celebrat de manera ininterrompuda, fins i tot l'any 2020 en què la pandèmia va obligar a fer-ho virtualment. Aquest certamen s'ha convertit en un dels moviments mundials més grans en defensa del planeta gràcies a la difusió d'aquest gest simbòlic per cridar l'atenció sobre el greu problema del canvi climàtic. Des de llavors, participen milers de ciutats de gairebé 200 països, que en passades edicions van apagar més de 17.000 monuments i edificis emblemàtics de tot el món.