Terrassa celebra aquest cap de setmana les rues de la 47a edició del Carnestoltes

Les línies d'autobús es veuran afectades per les rues de dissabte i diumenge

Terrassa celebra del 8 al 14 de febrer el XLVII Carnestoltes i d'entre les diverses activitats programades, hi destaquen les rues de dissabte i diumenge pels carrers del centre de la ciutat.

A partir dels dijous 8 de febrer, Dijous Gras, s'iniciaran les diverses activitats organitzades per la Confraria Mascarada amb la col·laboració amb l'Ajuntament de Terrassa. Així, el dijous 8 de febrer el concentraran els grups de cultura popular de Terrassa per iniciar la cercavila, acompanyats dels Emissaris del Carnestoltes en un recorregut que passarà pel Vapor Ventalló, el carrer de Sant Llorenç, el passegi de les Lletres i el passeig del Vint-i-dos de Juliol fins al Recinte Firal de Terrassa

La XLVII Rua de Carnestoltes tindrà lloc dissabte 10 de febrer a les 17.45 h i sortirà de l'avinguda de Josep Tarradellas, confluència amb el carrer de l'Abat Marcet (davant de la plaça de les Magnòlies) per finalitzar al carrer Major, passant abans per la rambla d'Ègara, el parc dels Catalans, el Raval de Montserrat, la plaça de la Font Trobada, el carrer dels Gavatxons, la plaça Vella i el carrer Major.

Enguany, la comparsa oficial que encapçalarà la Rua del 47è Carnestoltes de Terrassa serà la dels Milenials, i el pregó anirà a càrrec d'Àlex Marteen, travesti multifuncional, cantant, DJ i col·laborador televisiu, que treballa per fer visible el col·lectiu Drag i vinculat a Terrassa a través del teatre i del Carnestoltes.

Diumenge, 11 de febrer, a partir de les 11 h, serà el torn de la Rua Infantil. La desfilada s'iniciarà a la Rambla d'Ègara amb Pau Claris i finalitzarà a la plaça Nova, passant pel carrer d'Iscle Soler, de la Unió, el carrer Major, la plaça Vella, el carrer de l'Església i el carrer del Portal Nou. A partir les 12.30 h tindrà lloc la tradicional festa infantil a la plaça Nova amb les actuacions de Karla amb K i Alex Marteen, el lliurament de premis i lectura del pregó a càrrec de l'AMPA de l'Escola El Cim.

 

Carnestoltes accessible

Durant les rues de dissabte i diumenge es disposarà d'una zona reservada a la mitjana de la Rambla d'Ègara, a l'alçada amb el carrer de Pau Claris, per a persones amb mobilitat reduïda. També es disposarà d'un tram en silenci destinat a adults o infants amb trastorns de l'espectre autista o dificultats davant el soroll i les aglomeracions. Dissabte, aquest tram estarà ubicat al carrer Major i el diumenge al carrer de l'Església.

 

Afectacions a la mobilitat

Amb motiu de la celebració de les rues de Carnestoltes hi haurà diverses afectacions de mobilitat, amb talls de circulació en diferents carrers del centre del municipi, anul·lacions de parades i afectacions del transport públic

Parades d'autobusos

El dissabte de 16 a 19h aproximadament, s'anul·laran les parades de la L5 sentit Pla del Bon Aire de Josep Llimona, Eduardo Marquina i plaça de Canjàyar, així com les parades de l'avinguda de Josep Tarradellas, a excepció de la parada d'Eugeni d'Ors sentit sud. També s'anul·larà la parada del Recinte Firal del passeig Vint-i-Dos de Juliol. El dissabte de 16 h a 22 h i el diumenge de 8 h a 12 h, s'anul·laran les parades d'autobusos de la rambla d'Ègara i el carrer de la Rasa. Tant el dissabte 18 de 16 h a 22 h com el diumenge 19 de 8 h a 12 h, s'habilitaran dues parades provisionals (una en cada sentit) a la carretera de Martorell entre la rambla d'Ègara i el carrer d'Arquimedes. Aquestes parades substituiran les de la plaça del Doré i permetran el transport entre aquesta zona i els barris del municipi.

 

Desviaments dels autobusos urbans

  • Dissabte 18:

Les vies més afectades seran: el vial est de la ronda de Ponent entre la cruïlla de les avingudes de Josep Tarradellas i Abat Marcet i la ronda de Ponent, l'avinguda de Josep Tarradellas, l'avinguda de l'Abat Marcet entre l'avinguda de Josep Tarradellas i la carretera de Rellinars, i el passeig Vint-i-Dos de Juliol entre la carretera de Rellinars i la rambla d'Ègara.

De 16 h a 19 h, aproximadament: Els autobusos de la línia 5 sentit Pla del Bon Aire es desviarà per l'avinguda de l'Abat Marcet, la carretera de Rellinars, el carrer de Pardo Bazán, els carrers d'Alcoi i Pare Millán, i l'avinguda de Béjar fins la parada de la Manxa. Els autobusos de les línies 1, 2, 3, 4, 6, 8 i 9 es desviaran per les carreteres de Montcada i Martorell, l'avinguda d'Àngels Sallent, el carrer de Santa Maria de Mazarel·lo, la ronda de Ponent, l'avinguda de l'Abat Marcet i el carrer de Topete.

De 19 h a 22 h, aproximadament: Els autobusos de les línies 1, 2, 3, 4, 5, i 6 deixaran de circular per l'avinguda de l'Abat Marcet i ho faran pel passeig Vint-i-Dos de Juliol i l'avinguda de Josep Tarradellas.

  • Diumenge 19, de 8 h a 12 h, aproximadament:

Els autobusos de les línies 1, 2, 3, 4, 5, 6 i 8 circularan pel carrer de Galileu.

Els autobusos de les línies 2, 3 i 6, sentit est, es desviaran per la carretera de Montcada i el carrer de Topete.

Els autobusos de les línies 2, 3, 4, 5 i 6, sentit oest, i la línia 9 es desviaran per la carretera de Martorell, l'avinguda d'Àngels Sallent, el carrer de Santa Maria de Mazarel·lo i el passeig de Vint-i-Dos de Juliol.


Afectacions al servei de taxi

El dissabte de 17 a 20h s'anul·larà la parada de taxis del CAP de la Rambla i es desplaçarà la parada de l'Estació al Carrer de la Columel·la.

Podeu consultar tota la informació i els mapes en alta resolució aquí: https://www.terrassa.cat/transit

 

Dispositiu Policial específic

La Policia Municipal ha preparat dos dispositius policials diferenciats per a les rues de dissabte i diumenge. El de la rua de dissabte estarà format per una vintena d'agents, que controlaran, amb la col·laboració de disset auxiliars de suport, el desenvolupament de la rua.

Pel que fa a la rua de diumenge, el dispositiu estarà format per deu agents i un comandament de la Policia Municipal de Terrassa, que comptaran amb el suport d'onze auxiliars.

Els agents faran les tasques de regulació del trànsit, garantint la seguretat de tots els participants. En aquest sentit, des del cos de seguretat municipal es recorda a la ciutadania que, si ha d'utilitzar el vehicle privat, faci una previsió i busqui rutes alternatives tenint en compte que dissabte hi haurà talls de trànsit que afectaran la ronda de Ponent a partir de les 15 h i fins a les 19 h i la zona centre des de les 17.30 fins a les 23 h. Diumenge les afectacions a la zona centre seran des de les 8 fins a les 15 h.

 

Dispositiu de neteja

Pel que fa a la neteja, els serveis d'Eco-Equip han activat un operatiu especial de neteja per als carrers afectats per la rua dissabte a la nit i diumenge al matí i a la tarda.

Pel que fa a la nit del dissabte, un cop finalitzada la rua es durà a terme una neteja mitjançant escombradora. Està previst a més fer una revisió del recorregut per netejar papereres i retirar aquells objectes més voluminosos que hagin pogut quedar a terra. Pel que fa al diumenge, al matí es farà un repàs de les zones afectades per la Rua de dissabte incloses a la Rua de diumenge, així com una neteja a fons de les no incloses. Durant la tarda, un cop acabada la rua infantil, es farà una neteja a fons del recorregut de la rua, fet que suposarà mantenir el tancament de la Rambla aproximadament fins a les 18 h.

Posteriorment, durant la setmana, també es faran treballs concrets en aquests vials per acabar de netejar les zones.

 

Pla municipal de Protecció Civil

L'Ajuntament de Terrassa posarà en marxa durant el cap de setmana el Pla d'actuació municipal pel risc específic del Carnestoltes, que forma part del Pla d'Emergència Municipal, aprovat pel Ple Municipal i homologat per la Generalitat de Catalunya. El consistori recorda a la ciutadania els consells i recomanacions de seguretat del Servei de Protecció Civil.

Es poden consultar consells de seguretat i com tractar les situacions d'emergència al web:https://www.terrassa.cat/consells-autoproteccio-carnestoltes