Terrassa celebra el Dia Mundial Sense Alcohol

L'Ajuntament ha programat un seguit d'activitats per a prevenir i sensibilitzar sobre el consum excessiu de begudes alcohòliques

La ciutat de Terrassa se suma a la commemoració del Dia Mundial Sense Alcohol, que se celebra cada any el 15 de novembre. L'Ajuntament, a través del Servei de Salut, reforçarà la campanya "Amb l'alcohol tingues vista" per a sensibilitzar i prevenir sobre l'ús excessiu d'aquesta substància. A més, també s'ha programat una ruta de llum al vespre, que començarà a les 17.32, hora en què es pon el sol aquest dimecres. El recorregut seguirà un itinerari per les xemeneies industrials de Terrassa, la façana de l'Ajuntament i el Monument a la Dona Treballadora, que són els escenaris emblemàtics de la ciutat que s'il·luminaran de taronja per a commemorar l'efemèride. El punt de trobada és el Raval de Montserrat i per a participar-hi cal fer inscripció prèvia mitjançant l'enllaç que es troba al web del programa «Mou-te»: https://www.terrassa.cat/mou-te.

Per a la regidora de Salut, Laura Rivas, «un dels nostres objectius específics és desenvolupar programes de prevenció d'addiccions entre la joventut. El treball als instituts ens ajuda a adreçar-nos de manera directa al públic adolescent des de l'àmbit educatiu, i la ruta de llum al vespre i el reforç de la campanya de prevenció en el comunitari. Pensem que és fonamental sensibilitzar la ciutadania sobre els riscos associats al consum d'alcohol i reduir-lo».

Pel que fa a les accions de promoció del treball sobre l'alcohol en l'àmbit educatiu, s'està treballant amb els centres de secundària i batxillerat la necessitat de tractar la temàtica de l'alcohol dins de les aules, mitjançant material educatiu i recursos audiovisuals creats específicament pel servei de Salut. Durant tot el mes de novembre també es podrà visitar a l'Institut Can Roca l'exposició «Fes el Pas», que recull informació sobre les diferents drogues, entre elles, l'alcohol.