Terrassa celebra la 27a edició de la Setmana de la Ciència amb 26 activitats adreçades a tota la ciutadania

El programa d'activitats s'estendrà entre l'11 i el 20 de novembre i destaquen la conferència de la doctora Rosa Casafont, experta en neurociència, o la ponència de la divulgadora científica i youtuber, Rocío Vidal, més coneguda com "La gata de Schrödinger"

Setmana de la CiènciaAquest mes de novembre Terrassa se suma, un any més, a la celebració de la Setmana de la Ciència liderada per la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació. Enguany se celebra la 27a edició d'un certamen de caràcter anual que s'ha convertit en l'esdeveniment de divulgació de la ciència més important d'Europa.

Entre l'11 i el 20 de novembre, Terrassa acollirà un total de 26 activitats relacionades amb la ciència amb l'objectiu de fomentar l'interès a l'entorn de l'àmbit científic i del coneixement, i amb la voluntat de mostrar els darrers avenços científics i tecnològics d'una manera atractiva, propera i adreçada a tota la ciutadania. De la programació d'aquesta nova edició de la Setmana de la Ciència, destaquen activitats com l'acte de cloenda, previst per dissabte 19 de novembre a les 11 h a l'Auditori Municipal i que comptarà amb la ponència  "Conèixer el cervell desperta el nostre potencial", a càrrec de la doctora Rosa Casafont, i la conferència "Ciéncia, fakenews i pensament crític", de la divulgadora científica i youtuber, Rocío Vidal, més coneguda com "La gata de Schrödinger". Unes activitats a les que cal sumar altres propostes com els tallers familiars a la xarxa de biblioteques municipals o les diferents xerrades, conferències o jornades de portes obertes previstes fins el 20 de novembre.

El regidor d'Universitats, Pep Forn explica que: «Des de Terrassa, una ciutat estretament vinculada a la Universitat i al coneixement, hem treballat per elaborar una programació de qualitat, atractiva i amb capacitat per arribar a tot tipus de públic. Hem comptat amb la col·laboració i la implicació d'un gran nombre d'entitats que s'han sumat a aquesta nova edició de la Setmana de la Ciència amb l'objectiu de difondre la ciència i el coneixement i de crear nous espais de pensament, de trobada i d'intercanvi»

Les activitats estan organitzades pel Servei d'Universitats de l'Ajuntament de Terrassa, l'Escola Superior d'Enginyeria Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa, l'Escola Universitària d'Infermeria i Teràpia Ocupacional, el Consorci Sanitari de Terrassa, la BCT Xarxa, el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, el Museu de Terrassa i l'Agrupació Astronòmica de Terrassa. Un seguit d'accions i activitats que engloben des de conferències a tallers, passant per visites, activitats de portes obertes o diferents jornades al voltant de la ciència i la divulgació científica.