Terrassa celebra la Setmana Europea de la Mobilitat 2022 amb una Pedalada popular
L'Ajuntament organitza aquesta activitat, que enguany s'iniciarà amb un mosaic humà en forma de 100%
Terrassa se suma a partir d'aquest divendres 16 i fins al proper 22 de setembre a la Setmana Europea de la Mobilitat 2022, per promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables. A més, es volen posar de relleu els canvis possibles en l'ús de l'espai públic, millorant la qualitat de l'aire i reduint la contaminació.
La Setmana de la Mobilitat d'enguany porta per lema Combina i mou-te! posant així l'accent en la intermodalitat i animant a la ciutadania a moure's de manera sostenible. Segons explica la tinent d'alcalde de Territori i regidora de Mobilitat, Lluïsa Melgares, «Creiem que és molt interessant fomentar la intermodalitat, ja que s'aconsegueix més rapidesa i comoditat en els transbordaments entre els diferents mitjans de transport i fem el transport públic més atractiu».
Dins de la setmana, l'Ajuntament de Terrassa ha organitzat, un any més, la Pedalada Popular. L'objectiu de la jornada és el de sensibilitzar la ciutadania sobre els beneficis de l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport ideal per a la ciutat. Segons Melgares, «La bicicleta no contamina, és econòmica, saludable, silenciosa, ràpida... i és un vehicle accessible a gairebé totes les edats. A més, cal tenir present que el context actual d'escassetat de recursos energètics i la necessitat de posar en marxa mesures d'estalvi, posa de relleu la bicicleta com el vehicle més eficient que existeix, ja que el seu ús no requereix cap aportació d'energia externa».
Com a novetat, el mosaic humà en forma de bicicleta que s'ha fet en anteriors edicions enguany canvia i tindrà aquest any la forma del nombre «100%». Amb el missatge «Terrassa 100% bici» , que vol posar de relleu que la bicicleta pot circular per la totalitat dels carrers de Terrassa, i no només allà on hi hagi carril bici i que es tracta d'un vehicle 100%: un vehicle de ple dret a la calçada i que per tant, ha de circular-hi pel centre, com indica la nova Ordenança de mobilitat que va entrar en vigor l'any 2021.
La recepció de les persones participants a l'acte serà a les 10.00h. Just abans de la sortida està previst realitzar el mosaic humà format pels participants, que serà fotografiat des d'un punt elevat per obtenir una fotografia panoràmica.
Posteriorment, a les 10.30 h, es donarà la sortida al recorregut que té una durada aproximada d'una hora i mitja. La Pedalada, que no és competitiva i que té un caràcter festiu, passarà per la rambla d'Ègara, l'avinguda de l'Abat Marcet, la rambla de Francesc Macià, l'avinguda de Jaume I, la carretera de Castellar, l'avinguda de Jacquard, el carrer del Puig Novell i el carrer de Baldrich, per tornar a la plaça Nova, cap a les 12.00 h. A l'arribada, es lliurarà a les persones participants una poma, un adhesiu de record i es farà un fotoreclam amb sorteig de regals.
L'itinerari està pensat per a ciclistes de totes les edats. L'organització recorda que tots els infants que hi participin circulant amb la seva pròpia bicicleta, han de poder anar en bici durant 8 km d'un circuit en el qual no hi ha grans pujades, però sí alguna rampa sostinguda.
Pel que fa a les afectacions al trànsit, s'aniran tallant i obrint els carrers del recorregut de la Pedalada en funció de la presència de les persones participants.
Informació de seguretat i recomanacions per a participar a la Pedalada:
- Es recomana portar de casa una ampolla plena d'aigua. Aquest any no es donarà una ampolla d'aigua a l'arribada per evitar la generació de residus (a la plaça Nova hi ha una font d'aigua potable).
- En l'àmbit urbà és obligatori l'ús del casc en bicicleta pels menors de 16 anys i és recomanable per tothom.
- És molt important respectar al personal voluntari que organitza la Pedalada i a la Policia, i no avançar-los.