Terrassa celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus del 19 al 26 de novembre

Inclou tota una sèrie d'activitats per promoure hàbits de reducció de residus

Logo Setmana Europea de la Prevenció de ResidusL'Ajuntament de Terrassa celebra, del 19 al 26 de novembre, la Setmana Europea de la Prevenció de Residus promoguda per l'Agència de Residus de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Consorci de Residus del Vallès Occidental, la Unió Europea i l'Ajuntament de Terrassa.

L'Ajuntament participa i col·labora amb aquesta celebració amb una proposta d'activitats que tenen l'objectiu de promoure hàbits de reducció de residus, fent especial esment en la prevenció i en la reducció dels envasos lleugers. L'objectiu també és el de millorar la qualitat de la recollida selectiva i el bon ús dels serveis municipals disponibles (deixalleries fixes i mòbils, recollida de mobles i estris vells, o recollida porta a porta d'establiments comercials). Les millores en aquest àmbit comporten un estalvi econòmic important, incideixen en la qualitat de vida de la ciutadania i contribueixen a la sostenibilitat ambiental.

Dins del marc de les campanyes "A Terrassa, reduïm els residus!" i "Reciclar bé té recompensa", el Servei de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Terrassa promou durant aquesta setmana tot un seguit d'accions i activitats que ajudaran en els objectius plantejats de reducció i millorà de la recollida selectiva. Les activitats són les següents.

  • Activitat "Saps el que llences?", el dia 19 de novembre a la plaça Vella.
  • Taller: "L''embolcall de l'entrepà", el dia 24 de novembre al Centre Cívic Municipal Alcalde Morera.
  • Visita al Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental, a Vacarisses, el dia 26 de novembre.

A més, del 21 al 25 de novembre es durà a terme la campanya "A l'Escola, esmorzem sense residus" a tots els centres educatius de Terrassa, promoguda per la Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat de Terrassa (XEST). Aquesta acció sensibilitzadora té com a objectiu reduir els residus aprofitant per fer una reflexió sobre els hàbits de consum responsable i el problema dels residus. A banda d'aquesta acció, les escoles podran portar-hi a terme d'altres que impliquin a tota la comunitat educativa.

A la pàgina web www.mediambient.terrassa.cat es pot trobar tota la informació relativa a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus a Terrassa, així com diferents recursos i material de sensibilització.

El taller "L'embolcall de l'entrepà" i la visita al Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental a Vacarisses necessiten inscripció prèvia que es podrà fer presencialment al Centre de Documentació i Educació Ambiental (c/ del Pantà, 20), al telèfon 93 739 70 00 (extensió 4131), o per correu electrònic a l'adreça: cdea@terrassa.cat.