Terrassa celebrarà el "Dia mundial del patrimoni audiovisual"

Ho farà amb una jornada de contingut pedagògic a diversos espais de la ciutat

Logo Dia Mundial Patrimoni AudiovisualLa Taula Local de l'Audiovisual organitzarà una sèrie d'accions per celebrar el "Dia mundial de l'audiovisual", el proper divendres 27 d'octubre, per sumar-se a la celebració impulsada des de l'any 2005 per la Unesco, que genera tot un seguit d'iniciatives arreu del món. Terrassa, com a ciutat candidata a formar part de la Xarxa Creativa de la Unesco en la secció Film i a dies de la resolució final sobre aquesta candidatura, se suma un any més a les celebracions.

Concretament, la Taula ha previst fer una sèrie d'accions a vuit centre educatius i socials de la ciutat amb projeccions comentades per Antoni Verdaguer i Ricard Ribera sota el títol "122 anys d'imatges en moviment". Així, s'ha creat una jornada, que es replicarà durant tot el dia als diferents espais de la ciutat (i dilluns 30 a l'Institut Viladecavalls), amb un contingut pedagògic estructurat en projeccions comentades on es tractarà l'evolució del llenguatge cinematogràfic des del naixement del cinema, l'any 1895, fins als nostres dies. Dues d'aquestes sessions estaran obertes a tota la ciutadania i tindran lloc, de 18.30 a 20 h, al Centre Cívic Municipal President Macià i al Casal Cívic de Can Palet II.

El material audiovisual que s'exhibirà en aquestes projeccions està format per curtmetratges o fragments de pel·lícules de diverses èpoques que reflectiran l'evolució del cinema i que estan majoritàriament vinculades -per contingut o per rodatge- a la nostra ciutat, amb especial atenció al fet de la conservació del cinema i l'audiovisual en general com a patrimoni històric i cultural. Part del material, com per exemple el curtmetratge "La industria en Tarrassa", dels anys vint del segle passat, ha estat cedit gràcies a la col·laboració de la Filmoteca de Catalunya, membre de la Taula Local de l'Audiovisual.

L'acte es clourà amb la projecció del curtmetratge "Una vida de cinema a Terrassa", dirigit pel cineasta Antoni Verdaguer, que es va rodar aquest estiu com a suport a l'esmentada candidatura de Terrassa com a ciutat de cinema.

Espais i horaris de celebració

  • Col·legi Joan XXIII (les Arenes) de 9 a 10.30 h; ponent: Antoni Verdaguer.
  • Institut Santa Eulàlia (Can Jofresa) de 9.30 a 11 h; ponent: Ricard Ribera.
  • Salesians-Terrassa (la Maurina) d'11.30 a 13 h; ponent: Antoni Verdaguer.
  • Institut Terrassa (Centre) de 13 a 14.30 h; ponent: Ricard Ribera.
  • Institut Torre del Palau (Can Boada) de 13.15 a 14.45 h; ponent: Antoni Verdaguer.
  • Casal Cívic Can Palet II (Can Palet) de 18.30 a 20 h; ponent: Ricard Ribera (obert a la ciutadania).
  • Centre Cívic President Macià (Sant Pere Nord) de 18.30 a 20 h, ponent: Antoni Verdaguer (obert a la ciutadania).
  • Institut Viladecavalls, dilluns 30 d'octubre, de 12.30 a 14 h; ponent: Antoni Verdaguer.