Terrassa celebrarà l'orgull LGTBIQ+ amb una festa al Parc de Sant Jordi

També s'han programat altres activitats al voltant d'aquesta celebració, com visites guiades, cinefòrums o exposicions

L'Ajuntament de Terrassa, a través del Servei d'LGTBIQ+, ha organitzat un seguit d'activitats per celebrar l'orgull LGTBIQ+ a la ciutat. Tot i que el dia per l'alliberament Lesbià, Gai, Transexual, Bisexual i Intersexual és el proper 28 de juny, des de dies abans es podrà participar a les diferents activitats, que s'han treballat amb l'objectiu de visibilitzar la diversitat afectiva, sexual i de gènere.

Per la regidora d'LGTBIQ+, Lluïsa Melgares, «la celebració de l'orgull suposa la reafirmació del caràcter divers i inclusiu que té Terrassa. Tots i totes, independentment del nostre gènere o orientació sexual, estem convidats a celebrar la diversitat i, sobretot, a no perdre l'esperit reivindicatiu de la jornada. L'orgull és i ha de ser etern».

La festa Allioli Olé, que tindrà lloc el proper dia 28 de juny a les 22 h al Parc de Sant Jordi en el marc de la Festa Major de Terrassa, serà l'acte principal de l'orgull d'enguany. Es tracta d'una festa que combina l'oci nocturn amb elements del col·lectiu LGTBIQ+ i la cultura catalana. Aquesta està protagonitzada per «Les 3Qüins», tres transformistes que parodien de forma divertida cançons de la Núria Feliu, la Guillermina Motta i la Xana Blue.

L'Ajuntament també ha preparat altres propostes per celebrar aquesta efemèride:

  • Visita guiada a «Permafrost. Reclamar les imatges. Un arxiu LGTBI a Terrassa», a càrrec de Txuma Sánchez, comissari de l'exposició. Dissabte 8 de juny a les 11.30 h a la Sala Muncunill.
  • Cinefòrum per la igualtat «Te estoy amando locamente», organitzat pel servei de Polítiques de Gènere i el servei d'LGTBIQ+. Ambientada a la Sevilla del 1977, narra la lluita LGTBIQ+ andalusa dins l'Església. Després del film, hi haurà espai per parlar amb la Isabel Castro, feminista transinclusiva i el Joao França, investigador en memòria LGTBIQ+. Dimarts 25 de juny a les 18.30 h al Cinema Catalunya.
  • Selecció de recursos a la BCT en el marc de la celebració del Dia de l'orgull LGTBIQ+, 24 al 29 de juny de 2024.
  • Exposició «L'orgull entra a casa», de Carmen Valverde i organitzada per Museu de Terrassa, centrada en l'expressió de gènere. Dijous 27 de juny a la Casa Alegre de Sagrera.
  • El mateix dia 28 de juny es penjarà, com és habitual, la bandera LGTBIQ+ a l'Ajuntament. Enguany, per primera vegada, la bandera que es penjarà inclou una referència a la bandera trans i la intersex sobre el tradicional arc de sant martí de la bandera de sis colors que s'utilitzava fins ara, a més dels colors marró i negre fent referència a les persones racialitzades. D'aquesta manera es reafirma el compromís de la ciutat amb la diversitat.