Terrassa commemora el Dia de les Persones amb Discapacitat amb una nova cursa solidària virtual

El 27 de novembre tindrà lloc l'acte institucional de commemoració, que enguany recupera la presencialitat

Logo cursa capacitats diversesL'Ajuntament de Terrassa se suma un any més a la commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, el 3 de desembre, amb una programació d'actes lúdics i de sensibilització oberts a tota la ciutadania. Les activitats s'han organitzat des de la Taula local de Capacitats Diverses i Accessibilitat, de la qual en forma part l'Ajuntament, i tindran lloc entre el 19 de novembre i el 3 de desembre amb un format híbrid, que combina la part presencial i la part telemàtica, i que dona continuïtat a les propostes iniciades l'any anterior.

El 19 de novembre comença la segona edició de la Cursa solidària virtual per les Capacitats Diverses, que convida la ciutadania a sortir al carrer i sumar quilòmetres a peu, rodant o en bici per fer visibles les persones amb capacitats diverses. Les persones que vulguin participar i seguir l'evolució de la cursa ho poden fer a través de la pàgina web https://cursacapacitatsdiverses.org/, on es publicaran fotografies de les persones participants i sumarà quilòmetres en un mapa interactiu amb totes les contribucions individuals a la cursa, fins al dia 2 de desembre. L'objectiu és sumar els 2.235 quilòmetres que connecten Terrassa amb Sant Sebastià, Oviedo, Còrdova i Palma de Mallorca, ciutats que comparteixen vincles solidaris i de cooperació amb Terrassa gràcies al treball de diverses entitats. En la seva primera edició, celebrada l'any 2020, la cursa va comptar amb la participació de més de 1.500 persones que van recórrer més de 10.000 quilòmetres.

D'altra banda, la ciutadania podrà visitar una exposició virtual amb les més de 90 propostes recollides durant el segon Concurs de disseny de la imatge del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que va tenir lloc al mes de maig. L'exposició es podrà visitar des del 19 de novembre i fins al 3 de desembre a la pàgina web https://emaze.me/dipd2021.

El dissabte 27 de novembre tindrà lloc l'acte institucional de commemoració, que enguany recupera la presencialitat. L'acte tindrà lloc de 5 a 6 de la tarda a l'auditori de l'Església Evangèlica Unida de Terrassa (avinguda Béjar, 299) i inclourà, entre altres, parlaments institucionals, la participació de diferents testimonis de la Cursa per les Capacitats Diverses i una mostra d'actuacions d'artistes locals amb capacitats diverses. L'acte, obert a tota la ciutadania i amb entrada lliure, serà conduït pel presentador Jordi Dueso.

La commemoració finalitzarà el divendres 3 de desembre amb la publicació del manifest del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat a les xarxes socials municipals, la il·luminació en taronja de la façana de l'Ajuntament i del Monument de la Dona i la participació a la Mapathon UPC. La Mapathon és una activitat participativa que permet recollir informació sobre l'accessibilitat dels carrers de la ciutat a través d'un grup de persones que geolocalitza punts clau en un mapa.