Terrassa commemora el Dia Internacional del Poble Gitano i hissarà la seva bandera a l'Ajuntament

L'Ajuntament organitza el 8 d'abril, conjuntament amb entitats del Districte 2, activitats a la pista poliesportiva de Vilardell

El proper dissabte, 8 d'abril, la comunitat gitana de Terrassa, amb el suport de l'Ajuntament, l'Esplai Tremola i l'Associació de Veïns de Vilardell, organitzarà diversos actes amb motiu del Dia Internacional del Poble Gitano. La diada commemora l'aniversari del Primer Congrés Gitano Internacional (Londres, 8 d'abril de 1971), en el que es va oficialitzar la bandera gitana. Per donar un impuls més fort a la difusió de la cultura i identitat d'aquesta comunitat, l'Ajuntament hissarà per primera vegada la bandera del Poble Gitano al Raval de Montserrat durant la jornada del 8 d'abril.

Des de l'Ajuntament s'entén aquesta jornada com un dia per celebrar amb la població gitana i amb la ciutadania en general, per conèixer i recordar la història i la memòria col·lectiva del poble gitano. Una data per reivindicar l'accés del poble gitano a una ciutadania plena, a través de l'esforç col·lectiu, tot enderrocant les traves que lamentablement encara existeixen com són l'antigitanisme i la discriminació, o els prejudicis i estereotips que representen un obstacle per a la bona convivència als nostres municipis.

Activitats a la pista poliesportiva de Vilardell

Al llarg de la tarda de dissabte, s'han programat activitats per a totes les edats a la pista poliesportiva de Vilardell (carrer de la Rioja, 2) per visibilitzar la cultura i les tradicions gitanes. El Districte Jove, del Servei de Joventut i Lleure, organitza un torneig de tennis de taula, obert a tothom i sense inscripció prèvia. D'altra banda, l'Esplai Tremola, del barri Montserrat, Torre-sana i Vilardell, organitza un torneig de futbol, amb la participació dels equips juvenils de Can Jofresa, La Serreta, Maristes de Rubí, Montserrat i els joves de l'Esplai Tremola.

Paral·lelament, el projecte Centre Obert dels Serveis Socials de l'Ajuntament, que treballa pel desenvolupament de la personalitat dels més joves i la seva socialització, organitzarà tallers de maquillatge i de creació de murals amb pintures de persones referents del barri, així com un mapa amb la ruta que van fer els primers gitanos que van entrar per Europa. També hi haurà un espai informatiu amb material divulgatiu cedit per la Unió Romaní i la Fundació Secretariat Gitano. El fi de festa anirà a càrrec de dos cantants, un percussionista i un guitarrista del barri, que oferiran una actuació promoguda per l'Associació de Veïns i Veïnes de Vilardell.