Terrassa commemora el Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus amb diferents activitats i jornades de portes obertes

La nit del 14 de maig, Terrassa també commemorarà el Dia Internacional de la Llum il·luminant alguns dels edificis i monuments més representatius de la ciutat 

Dia Internacional dels MuseusEl Museu de Terrassa organitzarà diferents activitats al voltant del 18 de maig, Dia Internacional dels Museus (DIM). Amb aquesta iniciativa, impulsada pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM), el Museu de Terrassa vol divulgar el patrimoni museístic de la ciutat i apropar-lo a tothom obrint les seves portes i oferint un ampli ventall d'activitats. 

Enguany, i amb lema «El poder dels Museus», el Dia Internacional dels Museus 2022 té com a principal objectiu posar en valor aquests equipaments culturals com a importants mitjans per a l'intercanvi cultural, la col·laboració, la pau i l'enriquiment de les cultures. 

Així, aquest any, el Museu de Terrassa se suma a la celebració  programant  les següents activitats gratuïtes: 

Dissabte 14 de maig a les 11 h  ·  Activitat familiar per a infants de 5 a 10 anys: "Un Castell de Conte" 

L'activitat es desenvolupa a l'entorn d'un conte que explica la història del Castell Cartoixa de Vallparadís, els seus habitants i de com es va convertir en una cartoixa. Després d'escoltar aquesta història, el grup d'infants farà un breu recorregut per descobrir els espais més significatius de la planta baixa del Castell. Activitat gratuïta amb inscripció prèvia a [email protected] Els infants hauran d'anar acompanyats d'un adult per poder participar de l'activitat. 

Dissabte 14 i diumenge 15 de maig  ·  Jornades de portes obertes a:

 • Casa Alegre de Sagrera: dissabte, de 10 a 13 h i de 16 a 23 h, i diumenge, d'11 a 14 h.
 • Castell Cartoixa de Vallparadís: dissabte, de 10 a 13.30 h i de 16 a 23 h, i diumenge, d'11 a 14 h.
 • Seu d'Ègara: dissabte, de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h, i diumenge, d'11 a 14 h. No és necessària inscripció prèvia. Capacitat limitada.

Del 14 de maig al 12 de juny ·  La joia del Museu. Mostra de l'obra "Reminiscència antiga VI"

Lloc: Casa Alegre de Sagrera (carrer de la Font Vella, s/n). No és necessària inscripció prèvia. Capacitat limitada.

Dimecres 18 de maig. Jornada de portes obertes a:

 • Seu d'Ègara: De 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h
 • Castell Cartoixa de Vallparadís: De 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h
 • Casa Alegre de Sagrera: De 10 h a 13 h i de 16 a 20 h 

La Nit dels Museus  

Dissabte 14 de maig a les 20 h. Concert de Marta Sierra a la Casa Alegre de Sagrera

Marta Sierra Jazz Trio és una formació inspirada en l'escena del jazz del París dels anys 30 i 40, que es va popularitzar gràcies al violinista Stéphane Grappelli i al guitarrista Django Reinhardt. Interpreten els estàndars de jazz americans populars a la França d'aquella època, així com coneguts temes de la cançó francesa. Activitat gratuïta amb aforament limitat. Més informació a https://www.terrassa.cat/actualitat-museu.

Dia Internacional de la llum

Coincidint amb la nit dels Museus, el 14 maig també s'il·luminaran alguns dels edificis i monuments més emblemàtics de Terrassa amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Llum. L'objectiu és posar en relleu la funció essencial que desenvolupa la llum en la vida dels ciutadans i en àmbits com la ciència, l'educació, la cultura, l'energia o el desenvolupament sostenible. El 16 de maig va ser proclamat com a Dia Internacional de la Llum per la Unesco l'any 2017 coincidint amb l'aniversari de la primera emissió amb llum làser l'any 1960, pel físic Theodore Maiman.

Aquest any a Terrassa la nit del 14 maig s'il·luminaran:

 • La Xemeneia Oliu, a la plaça del Vapor Montset
 • La façana de l'Ajuntament, al Raval de Montserrat
 • La Torre del Palau, a la plaça de la Torre del Palau
 • La Xemeneia Vapor Busquets, a la plaça de Salvador Espriu
 • La Xemeneia Roca i Pous, a la plaça Nova
 • La Xemeneia TISA, a la plaça de la Terrassa Industrial
 • El Monument de la Dona Treballadora
 • La façana de la Facultat d'Òptica i Optometria de Terrassa, al carrer del Violinista Vellsolà, 37

Aquesta activitat vol recordar la participativa Ruta de la Llum que es va dur a terme a la ciutat l'any passat amb motiu del 3r Acte Central a nivell estatal en commemoració del Dia Internacional de la Llum. Enguany, s'ha editat una publicació que recull les imatges dels monuments que formaven part de la Ruta de la Llum i les històries lluminoses que els acompanyaven. La versió digital del llibret es pot trobar a: https://foot.upc.edu/ca/dia-internacional-de-la-llum/any-2022/ruta-de-la-llum_web.pdf.