Terrassa commemora el Dia Mundial de les persones refugiades

La façana de l'Ajuntament s'il·luminarà de blau

Exposició persones refugiadesTerrassa s'afegeix a la commemoració del Dia Mundial de les Persones Refugiades (20 de juny) amb l'objectiu de recordar totes aquelles persones que són perseguides per motius de raça, religió, nacionalitat, pertinença a un grup social determinat o opinions polítiques, i que han hagut de fugir de casa seva, generalment a altres països.

Per aquest motiu, la façana de l'Ajuntament s'il·luminarà en blau entre les 0 h del dia 20 (és a dir, la propera mitjanit) i les 0 h del dia 21. El Consistori dóna resposta així a la petició de l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR). Nacions Unides va instaurar el Dia Mundial de les Persones Refugiades el 2001.

A més, durant el mes de juny s'han dut a terme altres activitats per commemorar aquest dia. Els centres cívics de la ciutat han acollit l'exposició "Refugiats", una mostra que vol desmentir, amb dades contrastades, els missatges xenòfobs i rumors que s'escampen sobre la crisi de les persones refugiades. Durant tota aquesta setmana es podrà veure al Centre Cívic Montserrat Roig (avinguda de Barcelona, 180). Una altra mostra que s'exposa aquests dies és "Cap frontera, cap barrera", realitzada per alumnes de P5 de l'Escola Pia, que podrà visitar-se a la Biblioteca Central de Terrassa fins al 23 de juny.

Col·laboració en l'atenció a les persones refugiades de l'Aquarius

A través del conveni vigent amb Farmamundi, l'Ajuntament de Terrassa ha col·laborat aquests dies amb l'atenció a les persones refugiades recollides pel vaixell Aquarius. Aquest cap de setmana, l'ONG ha enviat al port de València 370 kits d'higiene per tal de cobrir les necessitats immediates de les 629 persones que hi van desembarcar diumenge. Els kits contenen sabó, raspalls i pasta de dents, maquinetes d'afaitar, detergent en pols, compreses i paper higiènic, entre altres productes.

Reunió al Consell Comarcal

Aquest matí, el regidor de Solidaritat i Cooperació Internacional, Adrián Sánchez, ha participat en una reunió al Consell Comarcal del Vallès Occidental amb representants de diversos municipis, institucions i entitats, en què s'ha abordat l'arribada de persones refugiades a l'Estat. En aquesta trobada, Sánchez ha demanat una major i millor coordinació entre administracions per tal que els recursos disponibles siguin realment útils, recordant que Terrassa és i vol ser ciutat acollidora i que en aquesta línia ja treballa amb diverses entitats i ONG's, a través de diferents convenis.