Terrassa commemora el Dia Universal dels Drets dels Infants amb activitats organitzades per l'Ajuntament i diferents entitats

El Consell Municipal de la Infància i l'Adolescència celebrarà dissabte el plenari d'inici de curs

Espectacle DUDITerrassa se suma un any més a la commemoració del Dia Universal dels Drets dels Infants (DUDI), que se celebra arreu del món el 20 de novembre. L'Ajuntament i diferents entitats organitzen un seguit d'activitats al voltant de l'efemèride.

Avui mateix, el Teatre Principal acull tres sessions de l'espectacle «Quins drets tinc?», a càrrec d'alumnat del Batxillerat Escènic de l'Institut Torre del Palau. La tinenta d'alcalde de Cicles de la Vida, Teresa Ciurana, ha assistit a la primera de les sessions. Els dos passis del matí s'han adreçat a alumnat d'escoles de primària, mentre que la sessió de tarda (19.30 h) serà oberta a tota la ciutadania.

El proper dissabte, 19 de novembre, a les 11 h, el Consell Municipal de la Infància i l'Adolescència de Terrassa (CMIAT) celebrarà el plenari d'inici de curs al Centre Cívic Municipal Maria Aurèlia Capmany. La regidora d'Infància i Adolescència, Ona Martínez, ha explicat que: «S'ha fet coincidir aquest acte amb el DUDI, com l'any passat, per subratllar el compromís del CMIAT i de l'Ajuntament en la defensa dels drets de la infància i l'adolescència». La regidora també ha recordat que «tota l'acció municipal al voltant de la infància i l'adolescència es basa en la defensa dels drets d'aquest col·lectiu, i en particular el CMIAT es va crear per garantir el compliment del dret a la participació, perquè cal incorporar la veu dels infants i adolescents si realment volem una ciutat de tothom».

Per la seva banda, les biblioteques municipals han creat un programa d'activitats, que va començar el 14 de novembre i finalitzarà el 30 de de novembre, que podeu consultar a https://terrassa.cat/bctxarxa-drets-dels-infants. El programa inclou una mostra bibliogràfica, hora del conte, jocs, passi de documentals, cinefòrum i altres activitats.

D'altra banda, diferents entitats de la ciutat han programat les següents activitats:

  • 17 de novembre, 17 h: pintura de grafiti, lectura de manifest, animació infantil i berenar saludable, a la pista esportiva de Can Palet II (c/ Túria, 3). Organitza: entitats del Districte 3.
  • 18 de novembre: exposició de pancartes commemoratives a diferents espais de la ciutat. Organitza: esplais diaris de Terrassa.
  • 20 de novembre, 10 h: VII Cursa solidària per a la Infància, a Parc Vallès. Organitza: INSOC - Centre d'Esplai Guadalhorce. 

El Dia Universal dels Drets dels Infants recorda la promulgació de la Declaració dels Drets de l'Infant per part de Nacions Unides, el 1959, i la Convenció sobre els Drets dels Infants, adoptada el 20 de novembre de 1989. Aquest segon document, ratificat per gairebé tots els estats del món, obliga els estats que el subscriuen a vetllar pels drets dels infants.