Terrassa commemora el Dia Universal dels Drets dels Infants

El Consell Municipal de la Infància i l'Adolescència celebrarà dissabte el plenari d'inici de curs

La ciutat de Terrassa se suma un any més a la commemoració del Dia Universal dels Drets dels Infants (DUDI), que se celebra arreu del món el 20 de novembre i recorda la Declaració dels Drets de la Infància de les Nacions Unides de 1959 i la Convenció sobre els Drets dels Infants del 20 de novembre de 1989.

El Teatre Principal acollirà demà dijous, 16 de novembre, tres sessions de l'espectacle «Quins drets tinc?», que va a càrrec d'alumnat del batxillerat escènic de l'Institut Torre del Palau. La tinenta d'alcalde de Participació, Qualitat Democràtica i Drets Humans, Meritxell Lluís, assistirà a la primera de les sessions. Els dos passis del matí s'adreçaran a alumnat d'escoles de primària, mentre que la sessió de tarda (19.30 h) serà oberta a tota la ciutadania.

A més, en motiu de la commemoració del Dia Universal dels Drets dels Infants, l'Ajuntament i diferents entitats de la ciutat han organitzat un seguit d'activitats:

  • El diumenge 19 de novembre, a partir de les 9.30 h, tindrà lloc la VIII Cursa Solidària per a la Infància, organitzada per Iniciatives SocioCulturals-Centre d'Esplai Guadalhorce (INSOC-CEG), amb la finalitat d'aconseguir fons per a lluitar contra la pobresa infantil i juvenil.
  • El proper dilluns, 20 de novembre, la façana de l'Ajuntament de Terrassa i el monument a la Dona Treballadora s'il·luminaran de blau per a commemorar l'efemèride. A més, entre els dies 17 i 24 de novembre hi haurà penjada una pancarta informativa a la plaça Nova.
  • El dijous 23 de novembre, la Biblioteca Central de Terrassa acollirà a les 17.30 h una sessió especial del cicle «L'aventura de llegir», amb el «Taller d'escultura: comprenem els conflictes a través de l'art». Durant l'activitat, es treballarà el concepte de la pau i les eines per a la resolució de conflictes. Està adreçat a infants entre 4 i 9 anys i per a participar-hi cal fer inscripció prèvia mitjançant l'enllaç.
  • Per la seva part, el servei de Solidaritat i Cooperació Internacional ha organitzat sessions de l'Hora del conte sota el nom "Pau, pau, pau: la meva polsada de sorra" a diferents biblioteques de la ciutat. Així mateix, s'ha programat la mostra de llibres "Els infants tenim drets", que es podrà visitar a la BD4 entre el 20 i el 25 de novembre.

 

Plenari d'inici de curs del CMIAT

Coincidint amb el DUDI, el pròxim dissabte, 18 de novembre, a les 11 h, el Consell Municipal de la Infància i l'Adolescència de Terrassa (CMIAT) celebrarà el plenari d'inici de curs a LaFact (Rambla d'Ègara, 340).

El tinent d'alcalde d'Acció Social i Cicles de la Vida i regidor d'Infància i Adolescència, Noel Duque, ha recordat la importància que té el CMIAT per a garantir el compliment del dret a la participació, que és un dels eixos vertebradors del Pla Local d'Infància i Adolescència (PLIA): «El CMIAT és un espai de trobada que permet promoure el debat entre les persones que donen veu a la infància i l'adolescència de la ciutat i la representació municipal. A Terrassa hi ha més de 40.000 menors de 16 anys, per tant, és fonamental escoltar el que han de dir i tenir-ho molt i molt present a l'hora de fer coses per la ciutat. Entre totes i tots podrem construir una millor Terrassa present i futura».

Aquest curs 2023-2024 el CMIAT està format per 125 conselleres i consellers d'entre 10 i 14 anys de 51 centres educatius de la ciutat.

El plenari coincideix amb el 2n Congrés del Consell Nacional de la Infància i l'Adolescència de Catalunya (CNIAC), que enguany ha preparat un manifest al voltant de la "Violència contra la infància i l'adolescència".