Terrassa commemora la Setmana Internacional dels Arxius

L'Arxiu Històric Comarcal acollirà dos programes de ràdio per parlar sobre la celebració i al voltant de la preservació del patrimoni al llarg de la història

El proper dilluns, dia 3 de juny, l'Arxiu Històric Comarcal del Vallès Occidental i Arxiu Històric de Terrassa acollirà el programa POPAP de Catalunya Radio, en el marc de la commemoració de la "Setmana Internacional dels Arxius", que enguany se celebra del 3 al 10 de juny. Aquest és un programa radiofònic generalista dedicat a les xarxes socials i a la societat digital. El programa de dilluns, en concret, anirà dedicat monogràficament a la preservació de tot el patrimoni digital que es produeix dia a dia a les xarxes socials, als núvols virtuals, etc. La programació ha estat dissenyada pel propi programa i els contactes s'han realitzat des de la direcció de l'Arxiu Comarcal del Vallès Occidental.

L'altre activitat programada és l'emissió també des de la sala polivalent de l'Arxiu d'El Submarí, programa de la Radio Municipal de Terrassa, conduït per la periodista Mariona Tomàs, del proper dijous dia 6. La programació estarà dedicada a parlar de la Setmana Internacional dels Arxius i dels diferents productes i iniciatives que es duen a terme als arxius de la ciutat. Per altra banda, pel dia 10 de juny, es preveu que el programa Punt de Mira de RadioStar, que s'emet de 22 a 22.30h, realitzi una entrevista al director de l'Arxiu Històric de Terrassa, per parlar de la tasca que es fa des dels arxius, de la història de Terrassa i d'altres aspectes relacionats amb el patrimoni documental.

Amb aquestes tres iniciatives es commemora la Setmana Internacional dels Arxius que celebren tots els arxius a nivell internacional i que a Catalunya, des de fa uns cinc anys, està prenent molta volada amb una amplíssima participació dels arxius catalans. Així, Terrassa se suma a aquesta iniciativa amb tres accions de divulgació.

La Setmana Internacional dels Arxius enguany se celebra del 3 al 10 de juny. La comunitat professional d'arxivers pretén amb aquesta commemoració conscienciar a la ciutadania sobre la importància dels arxius; sensibilitzar sobre els beneficis de la gestió documental per al bon govern i el desenvolupament; així com per sensibilitzar tant el sector públic com el privat sobre la necessitat de preservar documents i arxius al llarg de la història. Els arxius preserven la història de la societat, promovent la memòria històrica i les identitats, a la vegada que actuen com a serveis de gestió documental, tant al servei de l'administració o la ciutadania.