Terrassa es prepara per celebrar una Festa Major participativa que ofereix gairebé 300 propostes

Aquesta nit es tallarà la Rambla d'Ègara i demà es desviaran els autobusos

Cartell Festa Major 2016Terrassa es prepara per celebrar la seva Festa Major des de divendres i fins dimecres, amb gairebé 300 activitats. Els serveis municipals i entitats ciutadanes implicades enllesteixen els darrers preparatius, mentre que la majoria dels escenaris que acolliran els espectacles estan ja muntats o s'estan acabant de bastir. Aquesta nit ja es començaran a aplicar les restriccions de trànsit necessàries per a la l'organització dels actes i per garantir la seguretat d'una festa molt participativa, amb presència massiva de persones al carrer. La Rambla d'Ègara estarà tallada a partir de dijous des de la plaça del Doré fins a la confluència del carrer Arquimedes. Totes les línies d'autobús que circulen normalment per la Rambla (L1, L2, L3, L4, L5, L6, L8, L9, L12 i interurbanes) es desviaran pels carrers Arquimedes i Galileu.

Altres vies principals es tallaran també al trànsit dimecres, 6 de juliol. L'avinguda Josep Tarradellas, l'avinguda Abat Marcet i la ronda de Ponent, estaran tancades al trànsit de vehicles entre les 21 h i la mitjanit amb motiu del castell de focs que posarà punt i final a la Festa Major.

L'Ajuntament recomana als ciutadans no circular en vehicle privat pel centre durant la Festa Major, especialment entre dijous i dilluns, i anar al Centre a peu, en bicicleta o transport públic. El Consistori aconsella sobretot evitar els carrers Arquimedes i Galileu i utilitzar les Rondes com itinerari alternatiu.

El divendres, dissabte, diumenge i dimecres els autobusos municipals tindran horaris especials, que podeu consultar a www.tmesa.com i al programa de Festa Major, que trobareu a www.terrassa.cat/festamajor. També podeu consultar els canvis de mobilitat al centre durant la Festa Major a www.terrassa.cat/transit.

 

Actes institucionals de la Festa Major

Com és tradicional, l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, presidirà divendres a la tarda els actes d'inici de la Festa Major. A les 18 h l'alcalde, acompanyat del regidor de Cultura, Jordi Flores, assistirà a l'encesa del Ciri de Festa Major en honor als sants patrons de la ciutat, Sant Pere, Sant Cristòfol i Sant Valenti, al vestíbul de l'Ajuntament. Posteriorment, a les 20 h, repicaran les campanes de tota la ciutat i entrarà al Raval de Montserrat el Drac de Terrassa, donant el tret de sortida a un programa amb prop de 300 activitats musicals, culturals, lúdiques, socials i esportives a diferents punts de la ciutat.

Tot seguit, es procedirà a la lectura del pregó de Festa Major, que aquest any anirà a càrrec d'una representació de les entitats de la ciutat que treballen per a la investigació de malalties minoritàries: Associació Todos contra la histiocitosis, Associació catalana de dèficits immunitaria primaris ACADIP, Delegació catalana malaltia de Behçet, Cors lluitadors de Duchenne, Associació Síndrome Opitz C, Associació Sanfilippo Barcelona i El sueño de Aaron. Aquest acte disposarà d'intèrpret de llengua de signes.

Després de la lectura del pregó, Jordi Ballart farà l'obertura oficial de la Festa i actuaran els Gegants de Terrassa, els Bastoners de Terrassa i els Nans de Terrassa, acompanyats per la música dels Ministrils del Raval. Cap a les 20.30 h es revelarà un dels secrets més guardats de la Festa Major de Terrassa: el descobriment del Capgròs de l'Any, que ha estat realitzat i donat a la ciutat per l'artista Jordi Grau.

L'alcalde de Terrassa presidirà també els actes tradicionals del diumenge de Festa Major, a partir de les 9.45 h: seguici d'autoritats, ofici solemne a la catedral del Sant Esperit, sortida d'ofici, ball de plaça amb tots els membres de la Corporació Municipal a la plaça Vella, actuacions dels grups de cultura popular i exhibició castellera al Raval de Montserrat, que enguany comptarà amb la Joves Xiquets de Valls com a colla convidada, a més de les dues colles locals, Minyons de Terrassa i Castellers de Terrassa. Aquest any, el penó de la ciutat el portaran membres de l'Associació Cultural El Maestrat, amb motiu del seu centenari.

 

Oferta musical per a tothom

L'oferta musical de la Festa Major de Terrassa tornarà a portar a la ciutat un ampli ventall d'artistes i actuacions destinades a tot tipus de públic, amb especial protagonismes dels músics locals, que representaren el 66% del total. Al protagonisme que enguany tindran als escenaris centrals artistes i grups locals com Sense Sal, Doctor Prats o Gemma Humet, cal afegir-hi el de noms destacats del panorama musical, com José Luis Perales, Edurne, la Nova Trinca o la Salseta del Poble Sec, entre d'altres.

L'Ajuntament ofereix una programació musical amb prop d'un centenar d'actuacions que abarca diferents estils, dissenyada perquè tots els ciutadans trobin algun concert del seu gust en aquests dies. Els escenaris musicals s'ubicaran com és habitual al parc dels Catalans, plaça Vella, plaça Nova, plaça del Vapor Ventalló, plaça Didó i el parc de Vallparadís.

 

Informació de servei

A www.terrassa.cat/festamajor podeu consultar el programa i la informació útil i de serveis de la Festa (afectacions de trànsit, possibles canvis en el programa, etc). També podeu fer seguiment a través de les xarxes socials de l'Ajuntament: www.facebook.com/ajterrassa, https://twitter.com/ajterrassa.