Terrassa es prepara per rebre el Nadal amb el pessebre i la instal·lació de l'enllumenat festiu

Enguany per primer cop s'il·luminaran algunes xemeneies de la ciutat

Enllumenat de carrers de Terrassa

Avui dilluns, 14 de novembre, han començat les tasques de construcció del tradicional pessebre de Nadal al Raval de Montserrat. Durant els propers dies i fins el 25 novembre es desenvoluparan les tasques de trasllat i muntatge dels diferents elements que conformen el pessebre.

L'Agrupació de Pessebristes de Terrassa ha estat l'encarregada de la instal·lació per setè any consecutiu. El pessebre d'enguany reprodueix una construcció palestina tradicional de sostres plans, amb diferents nivells d'alçada i amb diversos motius decoratius i d'ambientació d'època. L'autor de l'obra és Santi Pascual, amb l'ajut de Pep Baldomà i Pere Giner. Els pessebristes compten també amb el suport d'un equip de cinc col·laboradors en el muntatge. Els materials principals del pessebre són la fusta, el poliestirè expandit i extruït, pastes de revestiment i pintura d'exterior. L'Ajuntament de Terrassa dóna suport a l'Agrupació de Pessebristes de Terrassa a través del servei de Cultura i del servei de Gestió de l'Espai Públic, qui assumeix el transport, la infraestructura i l'enjardinament del pessebre.

La construcció del pessebre de Nadal al Raval de Montserrat és un dels elements que identifiquen l'arribada de les festes nadalenques a la ciutat, i enllaça directament amb una arrelada tradició local del pessebrisme, que forma part important de la cultura popular i tradicional terrassenca.

Més punts de llum

D'altra banda, el passat 3 de novembre van començar els treballs d'instal·lació de l'enllumenat i ornamentació de Nadal a diferents punts de la ciutat. Enguany, Terrassa comptarà amb un total de 403 punts de llum, 86 més que l'any passat. Com a principal novetat, aquest any, algunes de les xemeneies més representatives de la ciutat també lluiran un enllumenat especial durant les dates nadalenques. Es tracta de les xemeneies de la plaça Nova, plaça Didó i plaça de l'Anònima.

La instal·lació i encesa de les llums i la ornamentació de Nadal a Terrassa s'emmarca dins el programa de dinamització comercial i de les diferents activitats culturals i lúdiques impulsades per l'Ajuntament al voltant de les festes nadalenques. Un any més, el servei de comerç de l'Ajuntament de Terrassa ha acordat amb els eixos i associacions de comerciants la selecció dels elements lumínics, adaptant-se a un pressupost d'adjudicació que enguany ha estat de 77.100 € d'aportació íntegrament municipal (l'any passat van ser 66.247 €). Tots els elements lumínics són de baix consum, amb tecnologia LED per afavorir una major eficiència energètica. Les zones de la ciutat on s'han instal·lat aquests punts de llum són:

 • Centre històric (Cremat, Gavatxons, Raval de Montserrat, Unió, Rutlla, Vall, St. Pere, pl. Saragossa, Cardaire, Nou de Sant Pere, Major, Font Vella, pl. Didó, Portal Sant Roc, pl. Vella, Església, Jaume Cantarer, pl. Nova, Joan Coromines, Rasa, Iscle Soler, Portal Nou, Camí Fondo i Salvador Espriu, 135.
 • Rambla d'Ègara, 111
 • Vapor Gran, 12
 • Sant Pere, 17
 • Sant Pere Nord, 21
 • Ca n'Aurell, 26
 • Ca n'Anglada, 15
 • Av. Jacquard / Colom, 14
 • La Maurina, 9
 • Roc Blanc, 7
 • Av. Josep Tarradellas, 7
 • Av. Béjar, 8

L'adjudicació de l'enllumenat i ornamentació de Nadal a la ciutat a Terrassa es fa mitjançant concurs públic. En la valoració de les ofertes intervenen les entitats de comerç mes representatives de la ciutat per tal de fixar els criteris estètics, creativitat en els element presentats, tipus de llums, o quantitat d'elements. La valoració de la part tècnica i la oferta econòmica es fa a traves de la mesa tècnica de contractació. Enguany, l'empresa guanyadora ha estat Ingenieria, Construcciones y Técnicas de Iluminación SL ( ICTI).

L'enllumenat nadalenc s'encendrà per primer cop el proper 26 de novembre. Cada dia, fins el 7 de gener, s'encendrà simultàniament amb l'enllumenat públic i s'apagarà a les 22.30h. El mateix 26 de novembre, coincidint amb l'encesa dels llums, s'inaugurarà el pessebre del Raval.