Terrassa es prepara per rebre milers de visitants amb motiu de la Copa del Món femenina de Hockey

L'Ajuntament posa a punt un pla especial de mobilitat, seguretat i protecció civil per garantir el bon funcionament de la ciutat durant l'esdeveniment

Estadi Olímpic de TerrassaL'Ajuntament de Terrassa té preparat un dispositiu especial que s'engegarà l'1 de juliol i s'allargarà fins el 17 del mateix mes amb motiu de la celebració de la Copa del Món FIH Femenina de Hockey Terrassa 2022 Presented by Iberdrola.

El servei de Protecció Civil de la ciutat ha treballat en els diferents plans d'autoprotecció, tant de l'Estadi Olímpic com del Mundial per garantir el seu correcte desenvolupament. Així, durant la celebració del mundial, es realitzarà el seguiment d'incidents relacionats amb el normal funcionament de la ciutat i la seva relació amb el Pla d'Emergència Municipal, de situacions meteorològiques de risc, així com tasques de coordinació i gestió de les emergències que puguin produir-se.

D'altra banda, la Policia Municipal de Terrassa es coordinarà amb els Mossos d'Esquadra per vetllar per la seguretat durant l'esdeveniment. Durant els disset dies del Mundial, s'ha planificat un dispositiu de seguretat que coordinarà els diferents serveis policials, sanitaris i d'emergències per garantir la mobilitat, seguretat i el normal desenvolupament de l'esdeveniment.

Els agents locals s'encarregaran de vetllar pel correcte desenvolupament de la mobilitat i seguretat viària, especialment al voltant de la zona on es durà a terme la competició, així com de garantir – en coordinació amb Mossos- la seguretat a l'exterior i al voltant de l'Estadi Olímpic.

Pel que fa al cos de Mossos d'Esquadra, garantiran la seguretat a tot el recinte interior i desplegaran un operatiu de vigilància per tal d'evitar els furts i robatoris en combois, estacions de tren i aparcaments de vehicles de Terrassa.

D'altra banda, l'Oficina de l'Esport dels Mossos d'Esquadra realitzarà una formació específica en l'àmbit de la seguretat en esdeveniments esportius als voluntaris i voluntàries que col·laboraran en l'organització de l'esdeveniment.

Dispositiu de mobilitat

De l'1 al 7 de juliol es produiran diverses afectacions al trànsit de la ciutat amb motiu de la celebració del Mundial: talls de carrers, canvis de sentit i prohibició d'aparcar. Seran les següents:

Carrer dels Voluntaris, entre Antoni Bros i Sometent de Castella: tallat al trànsit en els dos sentits. Només es permetrà l'accés de vehicles (de 9h a 1h) des del carrer d'Antoni Bros fins al dels Jocs Olímpics i sortida cap al nord als autocars de les jugadores, taxis, PMR, vehicles de serveis d'emergències i autoritzats. Es prohibeix l'estacionament dia i nit, excepte pels autocars de les jugadores que aparcaran en el tram d'Antoni Bros-Jocs Olímpics. Els vehicles d'emergències també podran entrar i sortir a l'espai tancat de la Fan Zone per la cruïlla amb el carrer dels Jocs Olímpics.

Carrer dels Voluntaris, entre Ancianitat i Sometent de Castella: es prohibirà la circulació en sentit oest des del carrer de l'Ancianitat.

Carrer dels Jocs Olímpics, entre Abat Marcet i el vial nord de la Plaça de Can Roca: tallat al trànsit i prohibició de l'estacionament dia i nit. Només hi podran accedir vehicles dels serveis d'emergències des de l'avinguda d'Abat Marcet i vehicles autoritzats. S'habilitarà una reserva PMR i una altra de taxis de 9h a 1h, d'uns 45 metres de longitud cadascuna, al tram Voluntaris-vial nord Plaça de Can Roca.

Vial nord de la Plaça de Can Roca: el 28 de juny es canviarà de sentit. Només es podrà circular cap al carrer dels Jocs Olímpics.

Carrer de Campiones Olímpiques, entre Voluntaris i Abat Marcet: es restringirà la circulació. Només podran accedir-hi, de 9h a 1h, autobusos, residents i PMR. Es prohibeix l'estacionament dia i nit. Les PMRs afectades es traslladen al carrer de Pintor Vancells, entre Campiones Olímpiques i Ancianitat. En aquest tram de carrer es posaran tanques i cinta groga als laterals del carril de circulació perquè els vianants puguin transitar pels cordons d'estacionament.

Carrer del Pintor Vancells, entre Ancianitat i Campiones Olímpiques: es restringirà la circulació. Només podran accedir-hi: residents, PMRs i vehicles que hagin d'accedir a les instal·lacions de LaFACT.

Per reforçar la connectivitat amb l'estadi en transport públic, el servei de Mobilitat de l'Ajuntament de Terrassa ha preparat les següent mesures:

 • Ampliació horària del servei de les línies de l'entorn de l'Estadi Olímpic: s'ampliarà el servei de les línies H, 7, 8 i 9 fins les 00:00h els dies 1, 2, 3, 5, 6, 7, 10 i 11. S'ampliarà el servei de les línies H, 7, 8 i 9 fins les 00:30h els dies 16 i 17.
 • Els dies 1, 2 i 3, a més d'aquestes ampliacions, també hi haurà les de la Festa Major. Dissabte i diumenge les línies 2, 3, 4, 5, 8 i 9 ampliaran servei fins les 3h de la matinada. I el diumenge 3, les línies 2, 3, 4, 5 i 8 ampliaran fins les 3h de la matinada i la 9 fins a les 5h de la matinada. Divendres i dissabte hi haurà bus nit en horari habitual (fins les 5h).
 • S'habilita un aparcament gratuït al Parc Vallès (on s'instal·la el circ): enllaçarà amb l'Estadi amb les línies de bus regulars, tenint en compte les ampliacions horàries del punt anterior. Les expedicions de les línies 7, 8 i 9 que perllongaran fins a la parada del Parc seran les habituals.
 • A l'entrada de l'aparcament hi haurà un plànol indicant la ubicació de les parades de Can Jofresa i Parc Vallès i el seus dies de funcionament.
 • Gratuïtat de bus per a les persones amb entrada: Els conductors i conductores validaran les entrades, comprovant la data. Entregaran a les persones assistents als partits un bitllet "tipus 0" que permetrà utilitzar el transport públic. El bitllet "tipus 0" només dona dret a un viatge, per la qual cosa és important que els i les assistents conservin l'entrada també pel viatge de tornada, ja que l'hauran de tornar a ensenyar perquè el conductor o conductora les entregui un altre bitllet "tipus 0".
 • Gratuïtat de bus per a les persones voluntàries: els i les voluntàris mostraran la seva acreditació. El conductor o conductora entregarà a les persones voluntàries un bitllet "tipus 0". El sistema de funcionament del bitllet "tipus 0" serà el mateix que el bitllet per les persones amb entrada.

Fan Zone i oferta turística

La plaça de Can Roca esdevindrà el punt de trobada d'aficions i ciutadania en general. Serà on s'instal·larà la Fan Zone, oberta a tota la ciutadania, i obrirà per les tardes els dies de partit fins les 0.00h. Hi haurà estands, carpes, food-trucks i escenari amb actuacions culturals, esportives i d'entitats. El Mundial coincideix amb la Festa Major de Terrassa durant els primers sis dies, així que la Fan Zone es convertirà també en escenari de la celebració.

Durant els dies i horari d'obertura de la Fan Zone, l'estand de l'Ajuntament de Terrassa proporcionarà  informació sobre el Mundial i sobre l'agenda d'activitats i la oferta turística, cultural, comercial i gastronòmica de la ciutat. A l'estand també es recollirà material esportiu de hockey que hagi estat utilitzat durant el Mundial amb l'objectiu de donar-li una segona vida útil. D'aquesta manera, elements com sticks, boles, samarretes, pantalons, faldilles, mitges o fundes que es conservin en bon estat, es podran portar fins a aquest punt. El Consell Esportiu del Vallès Occidental Terrassa s'encarregarà de recollir tot aquest material i entregar-lo posteriorment a escoles de la ciutat per a la promoció del hockey o altres accions vinculades a la pràctica d'aquest esport.

Per la tinenta d'alcalde Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Núria Marín, «la celebració del Mundial a la nostra ciutat és la cita esportiva més important que ha acollit Terrassa des dels Jocs Olímpics de 1992. És una oportunitat per tornar a demostrar que l'esport és un dels pilars de projecció més importants que té Terrassa i en el que volem que tothom s'hi senti representat». Marín assegura que la competició mundial a la ciutat «referma l'aposta municipal per l'esport, en aquest cas el hockey, un esport que ens ha donat i ens donarà molts èxits; però també ens posiciona com a ciutat que creu en la igualtat de gèneres, per ser seu d'un mundial femení».

L'Organització ha previst diverses activitats esportives que se celebraran en paral·lel al Mundial:

 • Gran Masters (26 juny al 3 de Juliol (RC Polo Polo BCN).
 • Campionat d'Espanya Mamis i Papis (1-3 Juliol, Atlètic de Terrassa).
 • Torneig 4 Seleccions Autonòmiques  S14 masculí i femení (Cantàbria, Madrid, València i Catalunya) (1 al 3 de juliol, Matadepera i Egara).
 • Campeonato de Europa de Hockey + (4-8 Juliol, Línia 22).
 • Campeonato de España Master Masculino +40, +50 (8-10 Juliol, Egara).
 • Campeonato de España Master Femenino +40, (8-10 Juliol, Egara).
 • Torneig d'Escoles CD Terrassa (9-10 Juliol, CD Terrassa).
 • 8 Nacions Sub 16 – Sub 18 (9-17 Juliol, Club Egara i ATHC).

Pel que fa a la oferta turística, des de l'Ajuntament es promouran diverses rutes per la ciutat i pel Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, a banda de visites als museus i patrimoni de Terrassa. Els establiments del Gremi d'Hostaleria, de la seva banda, oferiran vermuts, menús o tapes específiques durant els dies del Mundial, que es podran consultar a la web https://tastal.cat/ruta-gastronomica/mundial-de-hockey-2022, i el Gremi de Flequers oferirà el ja tradicional Stic de Festa als establiments associats. Diversos comerços de la ciutat se sumaran al Mundial amb l'engalanament dels seus aparadors i amb la campanya «On és la Lyla?».

L'Ajuntament de Terrassa aporta al Mundial un total de 2.420.000,00 € per l'organització de l'esdeveniment, més totes les despeses directes en les obres de remodelació de l'Estadi Olímpic i els espais exteriors de l'Àrea Olímpica, així com altres despeses indirectes relacionades amb la coordinació entre l'Ajuntament de Terrassa i l'esdeveniment i amb l'impacte del mateix sobre la ciutat.

L'organització de la competició femenina de la Hockey World Cup 2022 està supervisada per un Comitè Organitzador, que es va constituir el 28 de juliol de 2020, format per diferents institucions i entitats: Ajuntament de Terrassa, Diputació de Barcelona, Generalitat de Catalunya, Consejo Superior de Deportes, Federació Espanyola de Hockey, Federació Catalana de Hockey i clubs d'hoquei de la ciutat.