Terrassa formarà part d'un estudi europeu sobre urbanisme, planificació urbana i cooperació entre territoris

Ho farà conjuntament amb altres nou gran ciutats europees

ESPON 2020Terrassa ha estat designada, juntament amb altres set grans ciutats europees, per formar part del projecte "Dinamisme Espacial i Planificació Estratègica en les àrees metropolitanes" dins del Programa Comunitari ESPON 2020 per consolidar una xarxa d'observatoris territorials europeus i fomentar la col·laboració i les bones pràctiques entre territoris i sistemes urbans.

El passat mes de març, Terrassa, conjuntament amb un consorci liderat per la ciutat d'Oslo i format per 10 ciutats europees i les seves àrees metropolitanes, va presentar la seva candidatura per participar a la convocatòria per a Projectes d'Anàlisi d'Objectius emmarcada dins del Programa ESPON 2020. Aquesta oportunitat sorgeix gràcies al treball que es realitza al Sistema Urbà de Terrassa dins del grup de treball d'Àrees Metropolitanes del Fòrum de Desenvolupament Econòmic de la xarxa EUROCITIES.

D'aquesta forma, l'Ajuntament de Terrassa, a través del servei d'Urbanisme, participarà en el projecte "Dinamisme Espacial i Planificació Estratègica en les àrees metropolitanes", finançat pel programa europeu ESPON. A través d'aquest projecte, la Universitat d'Oslo (Noruega) realitzarà i editarà una metodologia de treball d'acord a l'anàlisi efectuada als diferents territoris participants en el projecte i el seu grau de col·laboració territorial, sobretot a nivell de Planificació Urbana i Planejament Territorial de Serveis. Terrassa podrà beneficiar-se així d'aquest estudi i dels intercanvis amb d'altres ciutats en relació a la gestió de les àrees funcionals i dels sistemes metropolitans a nivell d'urbanisme, planificació urbana i cooperació entre els territoris.

Les ciutats europees participants en aquest projecte juntament amb Terrassa són: Oslo (Noruega), Brussel·les (Bèlgica), Lille i Lió (França), Zurich (Suïssa), Brno i Praga (República Txeca), Viena (Àustria) i Torino (Itàlia).