Terrassa i Sabadell obren una nova etapa per cooperar en temes d'interès per a les dues ciutats

Jordi Ballart i Juli Fernàndez s'han reunit avui a l'Ajuntament sabadellenc en la primera reunió oficial entre els dos alcaldes 

Reunió alcalde de Terrassa i alcalde de SabadellL'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, s'han reunit aquest matí a l'Ajuntament sabadellenc, i han acordat establir uns canals estables de comunicació i de col·laboració continuada per tractar temes d'interès per a les dues ciutats. Després de la trobada, que ha estat la primera reunió oficial entre els alcaldes de les dues cocapitals vallesanes, els dos alcaldes han valorat la importància de compartir el lideratge i la capitalitat d'una de les regions industrials amb més potencial de Catalunya. Jordi Ballart ha manifestat que "el que hem fet avui és històric, una mostra evident que les coses estan canviant. Fins ara les dues ciutats hem viscut d'esquena l'una a l'altra, però la rivalitat històrica sempre ens ha restat força: ara hem de girar pàgina i mirar-nos de cara per aprofitar mútuament el nostre potencial, des del diàleg i el respecte mutu per les discrepàncies". 

Amb l'establiment d'aquest marc de relació estable, els dos ajuntaments treballaran en temes com les infraestructures viàries i ferroviàries, els espais naturals, els equipaments supramunicipals, la pobresa energètica, la promoció econòmica, la cultura i les polítiques socials i de salut, entre d'altres. Amb aquest objectiu, al llarg de les pròximes setmanes es concretaran les dates per a les pròximes reunions, de caràcter político-tècnic, per treballar i col·laborar en temes estratègics i d'interès per als dos municipis. 

Els dos alcaldes han acordat fer una nova trobada en els pròxims mesos, previsiblement a l'estiu, que en aquesta ocasió serà a Terrassa i que servirà per valorar les primeres passes d'aquest marc de relació estable entre els dos municipis.