Terrassa intensifica la desinfecció dels parcs infantils i impulsa una campanya perquè se'n faci un ús responsable
S'actuarà sobre una cinquantena de zones d'esbarjo per donar resposta a les noves directrius marcades per la Generalitat
L'Ajuntament de Terrassa ha intensificat la desinfecció dels parcs infantils i espais verds més concorreguts de la ciutat. La mesura pretén donar resposta a les noves directrius marcades per la Generalitat per reduir el risc de contagi de la Covid-19 en aquestes àrees.
Des del passat cap de setmana, una empresa contractada pel Servei de Gestió de l'Espai Públic ha incrementat la neteja d'aquests espais utilitzant un sistema de polvorització a pressió amb un producte higienitzant. Les intervencions es duen a terme en horari nocturn per reduir les molèsties als usuaris i usuàries i la previsió és que cada parc o zona d'esbarjo pugui desinfectar-se cada tres dies, com a mínim. Alhora, el personal municipal que s'encarrega del manteniment de les papereres i jardins també actuarà sobre el mobiliari urbà.
Paral·lelament, l'Ajuntament impulsa una campanya informativa a través de les xarxes socials i els canals de comunicació institucionals, a banda de penjar cartells informatius que es s'estan col·locant als parcs per ajudar les famílies a fer un ús responsable d'aquestes àrees. En els cartells, la ciutadania pot trobar també un codi QR que pot escanejar-se amb el telèfon mòbil per accedir a tota la informació d'interès relacionada amb la prevenció del coronavirus i que s'anirà actualitzant. A aquestes accions s'hi sumarà la tasca d'acompanyament que farà personal voluntari de Creu Roja que visitarà aquestes zones verdes per assessorar els usuaris i usuàries.
Les pautes que han de seguir les famílies en els parcs infantils i espais verds són:
- Considereu que els parcs infantils són un espai compartit i que cal fer-ne un ús racional per incrementar la seguretat i evitar aglomeracions:
- No accediu als parcs infantils si ja hi ha un nombre important d'infants en aquell moment.
- Limiteu el temps d'ús a un període inferior a l'habitual per facilitar que hi accedeixin altres famílies sense aglomeracions.
- Busqueu activitats i jocs d'esbarjo alternatius a l'ús dels elements dels parcs infantils (gronxadors, tobogans, etc.) Per exemple, jugar amb la sorra, jugar a fet i amagar, etc.
- Accediu als parcs infantils més propers al vostre domicili o centre escolar.
- Cal que els infants:
- Practiquin la higiene de mans (gel hidroalcohòlic) abans d'accedir als parcs infantils i també de forma freqüent mentre en fan ús. (Cal tenir cura que els infants petits no es posin les mans a la boca després d'utilitzar el gel hidroalcohòlic. En infants menors de 2 anys pot considerar-se l'ús de tovalloletes humides com a alternativa).
- Mantinguin una distància de seguretat interpersonal amb els infants d'altres grups de convivència per impedir el contacte físic, especialment en els accessos als equipaments.
- Facin ús de la mascareta de forma obligatòria a partir dels 6 anys inclosos i sempre que sigui possible entre els 3 i 5 anys.
- Evitin menjar i beure en l'espai de joc (es pot beure aigua per garantir la hidratació fora de l'espai de joc).
- Es recomana que un únic adult acompanyi als infants, per reduir el nombre de persones. En la mesura del possible, relacioneu-vos només amb persones amb les que compartiu un grup de convivència estable. En tot cas relacioneu-vos amb el mínim nombre de persones fora d'aquests grups, limitant el temps de contacte, mantenint la distància i fent ús de la mascareta en tot moment.
- No feu ús dels bancs a l'interior dels parcs infantils per evitar sobreocupació de l'espai.
- Expliqueu als infants les pautes per evitar el contacte físic amb infants que no formen part del seu grup de convivència estable.