Terrassa manifesta el seu rebuig contra l'LGTBI-fòbia al futbol

Els equips desplegaran pancartes contra l'LGTBI-fòbia als partits de l'ACFTC i es llegirà un manifest durant el CP San Cristóbal contra l'AE Prat

Façana de l'Ajuntament

Terrassa, com ho ve fent des de 2017, se suma a les accions commemoratives el Dia Internacional contra l'LGTBI-fòbia al futbol, una jornada reivindicativa que té com a objectiu conscienciar vers la diversitat afectiva, sexual i de gènere per aconseguir erradicar la discriminació en aquest àmbit esportiu, tradicionalment masculinitzat.

Durant el cap de setmana del 24 i 25 de febrer els equips de l'Associació de Clubs de Futbol de Terrassa i Comarca (ACFTC) desplegaran pancartes durant els partits del diumenge amb missatges de rebuig contra l'LGTBI-fòbia. Amb aquesta acció es pretén donar visibilitat i defensar els drets de les persones LGTBIQ+ a l'àmbit esportiu, posant especial focus en el futbol masculí.

Des de l'Ajuntament de Terrassa es commemorarà la jornada amb el desplegament de la bandera irisada a l'edifici consistorial el mateix dia de l'efemèride, així com amb la lectura d'un manifest institucional, que ha estat consensuat i signat amb l'Associació de Clubs de Futbol de Terrassa i Comarca (ACFTC). La lectura del manifest, a càrrec d'autoritats municipals, tindrà lloc el proper diumenge 25 de febrer a les 12 hores al camp municipal de Ca n'Anglada, en el marc de la celebració del partit entre el CP San Cristóbal i l'AE Prat.

L'associacionisme LGTBIQ+ es mobilitzarà també durant el 25 de febrer amb diverses competicions esportives que organitza l'associació LGTBINBA+ de Terrassa. Les activitats, que són obertes a la ciutadania, s'iniciaran a les 11 h a la pista Cruyff Court situada al barri de Can Tusell. Es preveu que l'activitat finalitzi a les 13 h i es clogui la diada amb un partit de futbol i la lectura d'un manifest, redactat per l'associació LGTBINBA+ per a l'ocasió.

El Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia al Futbol es commemora el 19 de febrer coincidint amb la data de naixement de Justin Fashanu, el primer futbolista professional que va declarar públicament la seva homosexualitat, l'any 1990.